• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hur tänkte de där?

  Detta är ett utdrag från en hästannons:
   
  "Gör ett sista försök att sälja detta sto då varken jag eller nuvarande fodervärd har möjlighet att ha henne kvar - annars blir det slakt. Svartbrunt sto -06, ca 165 cm, lättare modell säljes till avel då hon har mycket bra stam. Hon är E. Discovery-Flemmingh-Purioso. Hon har haft ett föl tidigare. Det är ett vackert sto som rör sig lätt och taktmässigt. Ej T-märkt.  OBS! Fungerar ej till ridning då hon testar. Kollad av veterinär ua. Endast seriösa intressenter kan höra av sig via mail."
   
  Hästen är åtta år, testar och då överväger man slakt? Bara för att hon testar behöver hon ju verkligen inte vara ett "hopplöst fall".

  Min åsikt är att nej, givetvis ska inte ägarna behöva ha en häst de inte "vill" ha eller verkar ha användningar för. Men att överväga slakt ska inte finnas som alternativ om hästen är frisk! En åttaåring har ju större delen av livet framför sig. Men som annons-kollare-bara-för-skojs-skull så kan jag inget annat göra än att klicka på nästa bild. Suck. Tänk om man kunde ha möjlighet att plocka in lite oslipade hästar med ovanor och arbetat lite med dem?
   
  Vackert Holländskt sto. Hästar säljes


  Kommentarer
  Catherine

  Du kan ställa den hos mig.

  2014-02-06 @ 21:16:29


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.