• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hästar jag har haft #1

  Efter ridskoleåren började jag rida på en gård här i närheten. Det var en familj som flyttade dit, eller först var de bara ett par, ett ganska ungt par. De hade blandad kompott av ponnyer och den jag först började rida och som var mitt "ansvar" i början var en nyinriden b-ponny, welsh mountain. som hette Tiopi. Men hon blev betäckt och snart kom en annan b-ponny, också welsh mountain, som blev min stora favorit; Mirja, född 1999.
   
  Hon fick följa med mig hem och stannade från april-juni tillsammans med olika hästsällskap. Men hon var där först, och längst av dem jag lånade i början. 11 april 2006 var dagen hon tillfälligt fick flytta in på gården.
   
  Mirja var länge den häst som hade störst plats i mitt hjärta. Det var med henne jag gjorde allt man gör med "sin första egna häst" (fast som jag sa så lånade jag henne bara). Vi red mysiga barbackaritter i månljuset mitt i natten, vi startade en pay and jump, vi klättrade uppför skidbacken, och vi red varje dag. Det var en fantastisk ponny med underbar personlighet.
   
   
   
   
   
   
  Jag var alltså 15 år, och för stor för henne. Hon lämnades tillbaka för att bli betäckt under sommaren, men skulle tillbaka sedan - sas det. Istället blev hon utlånad till en annan, mindre tjej (helt logiskt), och jag klev upp på nästa storlek av ponny.


  Kommentarer
  Alice

  Jätte fin ponny och ni verkar ha haft en fin historia tillsammans :D

  Svar: Visst är hon :) Det hade vi verkligen.
  vinna.blogg.se

  2014-02-27 @ 20:13:44 | URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.