• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Glad häst + barbacka = full fart!

  Jag skulle ljuga om jag påstod att jag var motiverad och sugen på att ge mig ut och rida för några timmar sedan. Visst tog det emot, precis som jag nämnde! Men så ledde det ena till det andra och alla underbara djur får en alltid på bra humör igen!
   
  Pappa hade nyligen fått en till kalv (den var bara två timmar gammal), så den var vi (jag och Ida) ju tvungna att kika på, och alla andra kalvarna. Mys!
   
  Sen ut till hästarna igen. Precis när jag skulle hämta ner rockarden så ångrade jag mig. Det var flera anledningar som fick mig att tänka om, framför allt att vi syns dåligt i mörker när vi kör och särskilt nu när jag inte kan fästa pannlampan på Pärla längre för att jag råkade förstöra fästet på den. Och sen blev jag sugen på att ta ut Aleccis på en sväng. Så vi red en sväng istället, barbacka i mörkret!
   
  Aleccis är ju en väldigt tittig häst, men hon höll sig faktiskt i skinnet. Bara när vi skrittade fram så stod två rådjur väldigt nära (omkring 10 meter), och dem stannade hon upp för att titta på. Men annars var det lugnt. Första traven var jättefin! Andra var inte riktigt lika fin, men var ändå okej. Men sen när vi hade galopperat så var lugnet förbi. Efter nästa galopp sen så gick det inte att skritta. Hon studsade mest bara runt, och sen lät jag henne trava istället (efter några skrittsteg). Då låg hon på en del. Nästa galopp låg hon på. Sen var det lite lugnare igen, förutom en läskig snöhög som fick henne att spänna sig lite och öka på tempot. Därefter tog vi det lugnt igen och skrittade en liten bit. Sedan väntade sista galoppen och allt eftersom så låg hon på mer och mer och mer, och sen var det inte galopp längre utan det gick betydligt fortare än så. Mörkt var det, så det var svårt att bedöma hastigheten men hej vad det gick! Men med några försök till att bromsa i etapper så kom hon ner på jorden igen efter 200-300 m och sen kunde vi trava lite innan vi skrittade hemåt. Så hon stack väl mer eller mindre, men det var aldrig på något farligt sätt och det var inte otäckt (förutom att man inte vet om hon ska få ett "ryck" och flyga iväg i sidled för någon otäck fågel eller dyl.). Det gick bra för Ida och Pärla också (vad annars, är ju liksom Pärla haha!), men Pärla hade försökt komma ikapp när Aleccis drog på.
   
  Det var ändå en rolig tur, och humöret var på topp efteråt! Sedan är det väl inte direkt önskvärt att hon ska ta över hastigheten sådär, men det är ändå stor skillnad mot för snart ett år sedan. Och jag kände mig inte alls otrygg eller liknanden och det är VERKLIGEN en skön känsla. För jag kände mig ju väldigt otrygg på henne barbacka många månader efter incidenten/"olyckan", men idag fanns det inget kvar av den varan. Och det, det är fan lycka!
   
  Den 27e är det ett år sedan.


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Vad är det som har hänt (olyckan?) Jag är inte så gammal här på bloggen och har inte hängt med..
  BTW så har jag alltid varit livrädd för kor i alla storlekar, men kalvarna är ju bara såååååååå söta!

  Svar: Kor är goa djur! :):)
  vinna.blogg.se

  2014-02-20 @ 13:16:59 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.