• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • FEMINISM - vad fan är det?!

  Jag blir så irriterad!
   
  Irritationen flödar när jag läser om alla (väldigt många i alla fall) som skriver eller hänvisar till inlägg skrivna om feminism. Jag orkar inte hur de, som många av dem inte förstår vad det är för något, ska rabbla massa ogrundad skit rent ut sagt och förvränga exakt det som feminism INTE är.
   
  "Åååh det är så bra"- hit och dit. Det må vara någons åsikter -ja, och åsikter kan man inte säga emot. Men när de sedan ska driva på det som om det är fakta och få folk att ta avstånd... Nej, nej och nej! Varför gör man något sådant?
   
  Eller detta; "jag vill inte bli klappad på huvudet och bli tilltalad som "Lilla Gumman", jag vill ta mitt eget ansvar, bli accepterad i samhället, jag vill kunna göra vad jag vill osv - men jag är INTE feminist." Då känner jag bara; nehe, och vad exakt är du för något då?
   
  VAD ÄR FEMINISM?
   
  Jag antar att många är rädda för ordet, då det har en nedvärderande klang. Varför; jo för att det heter "FEMIN"... = feminin, och allt som har med femininitet är negativt. Det är så samhället är uppbyggt och det är så det fortsätter att styras med långa, bestämda kliv.
   
   
  Att vara feminist innebär inte att man (om man inte vill förstås!) går med blått hår, piercingar överallt där det är möjligt och man hatar allt och alla, och då framför allt män. Nej, nej och nej! Att var feminist är inte heller något som bara kvinnor kan vara, eller "feminina män". Även en riktig så kallad bad ass kan ju tycka att sin kvinnliga kollega borde befordras, tjäna lika mycket som sina manliga kollegor med samma utbildning, inte ska vara fastkedjad i spisen, inte bara ska leva för att tillfredsställa mannen, inte ska bli överkörd i samhället, och ska kunna sitta på en chefspost utan att bli ifrågasatt.
   
  Det handlar inte om att slåss och "ta över" något, det handlar inte om att "sätta männen på plats" eller att klä sig som män. Man kan vara hur rosa man vill, ha hur höga klackar man vill, målade naglar och uppsatt hår. Man kan gå i mjukisbyxor, ha håret hängande framför ögonen och gå i favorittröjan. Men man kan lika gärna gå i kläder som speglar ens personlighet på ett starkt sätt eller varför inte köpa sk "killkläder" <- been there.
   
  Poängen är att det är inget som SYNS utåt - om man inte vill det. Det handlar inte om att sätta sig på tvären eller bli någon annan än den man är.
   
  Sluta nu att tro att det är något konstigt, speciellt eller annorlunda med att vilja bli accepterad. För det är vad feminism handlar om; bli accepterad och sluta bli ifrågasatt i val man gör.
   
  Det handlar även om att man ska kunna gå i en klass med manliga klasskamrater/arbeta på ett arbete med manliga kollegor utan att bli sexuellt trakasserad, höra sexskämt, få knuffar i sidan där man blir medbjuden in på dass, få pikar om utseendet, höra fraser om att man bara har i köket att göra, att man inte duger när man gör det man brinner för. Detta är bara ett litet, litet exempel på hur JAG har haft det, det senaste året. Ett vanligt år som tjej i ett mansdominerad samhälle.
   
  Feminism verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter och kvinnans likställighet med mannen.
   
  Finns det någon i vårt samhälle som borde arbeta EMOT detta?
   
  Nu kunde jag ändå inte låta bli att göra det lite extremt i alla fall, men om man bara öppnar ögonen så ser man hur illa det är och nej, det är inte bara "vita kvinnor som letar efter sätt det är synd om dem på", utan det är så mycket mer.
   
  Så SJÄLVKLART är jag feminist, vem kan inte vara det?
   
  Jag är trött på feminismfientligheten.


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  För oss som inte är särskilt insatta eller engagerade så syns och hörs bara de extrema feminister som får oss att ta avstånd och tycka att heja grejjen spårat ur. Det handlar inte om att jag inte står för lika rättigheter och bla bla bla - det handlar om att jag tycker lika illa om extrema feminister som jag tycker om extrema SD-anhängare. När folk når en gräns där de inte kan bete sig lockar de nog sällan anhängare - snarare tvärt om. Det är jag ett levande exempel på. Jag skulle aldrig titulera mig som feminist, även om jag står för att folk ska ha samma lön för samma jobb. ;)

  2014-02-13 @ 22:06:06 | URL: http://epicevelina.blogg.se/
  Evelina Blomqvist

  Och jag antar att det var mitt inlägg (eller inlägget jag stal från Blondinbella) som gjorde dig irriterad. :P Sorry - men visa mig en bättre sida än den man alltid ser då ;)

  2014-02-13 @ 22:09:15 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.