• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dancing horses

  Pärla var så jädra fin idag! Red barbacka och försökte lirka upp henne till lite högre form och hon var verkligen jättefin. Vi red i skogen, en kort sväng i byn och så några varv på LP för att känna på henne på böjt spår. Världens finaste gamla fjordtant! Vi var ute i 1h 10 min.
   
  Red därefter Aleccis och fortsatte kämpa med det vi gjorde igår, fast "ute" istället för innanför fyra väggar. Hon var över förväntan måste jag säga, och större delen var helt okej - till och med nästan bra. Men sen tog även vi några varv på en volt på LP och det var väl dagens tråkigaste stund på hästryggen eller vad man ska säga. Hon var fin i traven, men galoppen blev inte som jag önskade riktigt. Men vilken skillnad! Vi var ute i 1h.
   
  Tanken slog mig att vi äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN har nått ett stort mål jag haft. Jag klarar av att rida henne på vanligt tränsbett (rider mest på det anatomiska tredelade bettet med bettskivor och utan nosgrimma), vi kommer överens och vi börjar kunna rida ganska vettiga pass! Det är okej att rida henne såhär, och det är finridning att stoppa in pelhamet i munnen på henne = något jag bara gör när jag känner att det ligger bra i tiden, t ex känna igenom henne lite noggrannare inför tävling eller liknande.
   
  Detta har jag längtat efter ett år nu! Det var ju förra vinterns mål; att kunna rida henne på tränsbett, men tyvärr så var det ett för stort mål just då. Men detta år har det fungerat relativt bra (eller njae, inte så himla bra i början), men nu är vi här. ÄNTLIGEN! Men att hoppa eller ännu värre; tävla med det, det vågar jag verkligen inte och det är knappt att jag vågar drömma om det. Det är med andra ord inte ens ett mål jag tänker försöka uppnå, utan hon fungerar så pass bra på pelhambettet att det får hänga med.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.