• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Att klippa hästarna

  Jag brukar börja med att klippa hästarna på hösten, antingen i september eller möjligtvis oktober, och ett år till och med i slutet av augusti. Sedan klipps de några gånger under vintern beroende på väder, pälssättning och aktiviteter. Men jag brukar alltid klippa dem sista veckan i januari för att underlätta fällning och sommarpälssättning. Det har jag dock inte gjort i år och kommer inte heller göra. Denna höst och vinter har de båda blivit klippta tre gånger, och dessa gånger var ganska täta med 3, eller var det 4, veckors mellanrum. Men sedan har jag varit tillräckligt nöjd och låtit dem vara. Det är inte panik nu heller, utan jag kommer som sagt inte klippa dem igen utan inväntar nu bara den mörkare nyansen på päls, samt tunnare och kortare strån.
   
  Tjock, ful vinkel på fluffhuvudet och så svanken (som inte syns så väl på bilden). Men fortfarande är hon den som bär mitt hjärta <3


  Kommentarer
  Elsa

  Det var en söt ponny! :)

  Svar: Tack, dessvärre är hon ju ingen ponny men ändå ;) haha, fjordingar går under kategorin "häst" :D
  vinna.blogg.se

  2014-02-01 @ 19:22:18 | URL: http://elsajohnsen.blogg.se
  Vera ♡

  Vilken sööt!!

  Svar: Håller med (;
  vinna.blogg.se

  2014-02-04 @ 18:17:41 | URL: http://vera.weride.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.