• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis och Pärlas motion idag

  Idag började jag faktiskt med, hör och häpna, med att rida Aleccis. Jag blev som jag nämnde väldigt motiverad till att prova framför allt ett tips jag tog till mig under gårdagen. Så det skulle jag prova, tänkte jag. Red iväg och hon var rätt fin på ditvägen och hon var glad och taggad (typ som om det var hoppning som väntade, men så var det inte den här gången, höhö).
   
  Vi red på volter i trav efter att vi red runt lite och jag kände mest på henne. Sen bad jag om övergångar (trav-skritt-trav) och därefter gick vi över i galopp, först tempoväxlingar och därefter volter. Hon var ganska ambitiös och stack inte i väg allt för mycket utan det gick relativt bra. Klart bättre i slutet än i början. Lite tråkig var hon i vänstergaloppen, men det blev bättre.
   
  Efter lite avtravning red vi hemåt igen. Totalt var vi ute i två timmar.
   
  Sedan körde jag Pärla i byn. Hon fick trava på en del och hon kändes lagom framåt. Vi tog bara dahlsedarundan då jag kände att hon inte har gått jättehårt den senaste tiden (och nu precis stått två dagar) så det kändes lagom. Hon blev lagom svettig efteråt så det kändes precis lagom. Det blev bara en 45-minuters tur.

  Idag var det snöfritt och gruset var "regnmjukt" på vägarna.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.