• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Aleccis och Pärla

  Det gick (som väntat) bra att rida och det verkar inte vara några konstigheter. Hoppas nu tjejen orkar hålla igång bara, så det inte rinner ut i sanden eller så. Vi red lite i skogen, runt byn och lite på LP - för att få in lite av varje. Aleccis sparkade bakut två gånger på LP och det kommer när hon planerar för galoppombyten (inte på beställning), så jag måste jobba mer med min balans i galoppen så jag inte, med oflit, uppmuntrar henne till byte pga att jag skjuter henne i sidled(?). Jag vet hur det känns, men det är svårt att förklara i skrift. Vi var ute i en bit över en timme, typ 1h 10 minuter drygt.
   
  Jag tog ett par varv med Pärlisen också bara för att känna lite på henne. Det blir lite lättare att försöka komma med tips när man har fått lite färsk känsla i kroppen. Hon var lite springig och skitframtung, men annars är Pärla generellt rätt fin att rida just nu faktiskt. Tyvärr har jag lagt hoppfokuset på hyllan ett tag och därför är galoppen under all kritik. Eller ja, den är bärig och samlad, men det kommer man inte långt på om man ska hoppa. Har ju lagt mycket fokus på att dressyrrida henne nu det senaste, men jag har varit för lat och inte ridit henne tillräckligt mycket framåt; därav att hon är så himla framtung. Men tryter motivationen så får man skylla sig själv. Nu ska vi se om vi kan få henne att galoppera mer "uppåt" igen, sakta men säkert!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.