• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vintertäcken och hösilagebuffé

   

  Högsta kvalité på de bilderna jajamän. (Är ändå impad att det går att urskilja något
  öht på bilderna och att de blev så pass ljusa, för det var rejäl skymning.)
   
  Efter nattens pass var jag inte i skick att rida. Hann/orkade inte äta så gick utan mat i tjugo timmar (för åt ju inte innan jag gick och la mig heller såklart). Efter en semla till frukost så var jag visst inte tillräckligt kapabel ändå till att göra något avancerat. Skakade bara, haha, heeelt jävla slut i kroppen. Aja, finns ju en anledning till varför man ska äta...
   
  Bar en jävla massa hinkar vatten i alla fall och efter nattens sjutton minusgrader så hade det ju hinkarna i stallet frusit. Hästarna hade dock lyckats bryta sönder isen i vissa av hinkarna, men ljummet vatten sitter alltid fint. (Y) Så jag var populär. Sen passade jag på att byta till vintertäckena med. Tills nu har de bara gått med fleecefodrade regntäcken, förutom Pärla som gått med 200g fyllning eftersom det inte fanns fleecefodrat i hennes storlek i Ullared sist. Men ändå. Igår fick de första balen för säsongen - så de har alltså, hör och häpna, inte behövt stödfodras förrän NU. De har ju gått i stora hagar med gräs att beta (tills snön kom). Och dessutom gräs med minimalt innehåll = jag klagar inte, för de är för tjocka allihop som det är. De behöver inte massa extra näring och betydligt mer än de behöver. Från och med nu då så är det däremot buffé på för bra mat. Skönt att inte behöva tänka på att de kommer frysa nu när det förvisso är torr, fin vinter - vilket de inte har några problem att klara sig i, men det är så gott som helt omöjligt att frysa när de får fri tillgång på grovfoder.
   
  Lillis inviger sitt splitter nya (bortskämd ponny det där alltså) täcke - han får bara 200 g eftersom han har så mycket päls ändå. Pärla har samma som hon haft tidigare och Aleccis har mitt favorittäcke genom tiderna. Ser inte så mycket ut för världen. Tyget är inte jätteslitstarkt, inte heller kanske det är så vackert i sin svarta färg men praktiskt i reflex-gulgrön med reflexer. Det som gör att detta täcket är bäst, bäst, bäst är att det sitter PERFEKT över hennes breda bog. Det enda täcket jag hittat som verkligen sitter som en smäck. Har letat efter fler täcken av samma märke (Haglunds - finns tydligen på vissa Citygross?) men jag har bara hittat någon fleecetäcke. Hade ju gärna haft en hel garderob med ett par stycken fleecefodrade regntäcken. Det är jättesvårt att hitta! Har kollat igenom internet och varje gång jag ser något citygross (har inget inom de närmsta 7-8 milen).


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.