• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Utvärdering; målet för 2014

  Det mål jag satte upp för detta år var att starta 120 cm med Aleccis. Förra året flöt det på hyfsat och vi hoppade 100+110 som kändes bra. Dit kom vi ändå relativt fort; från 50 cm till 110 cm och det rullade på. Därför kändes det också som att det var rimligt att fortsätta utvecklas och nå 120 under detta år som nu håller på att knyta ihop sig.

  Men det blev inte så. Istället har vi haft vår tuffaste period med tanke på resultat och prestation. Den svackan vi hade med bra träningar men urusla tävlingsstarter. Hjärnkontoret gick på högvarv, jag funderade och provade olika saker, frågade er och frågade andra i min omgivning. Läste på och ”bollplankade” med så många jag kunde. Letade samband och funderade lite till.

  Sedan släppte det. Jag hittade felet och kunde, så småningom, rätta till det. Det som hände omedvetet och som en ovana byttes ut till medvetenhet och försök till förebyggande. Det förebyggande har mer och mer blivit permanent och ja, det kändes bättre än någonsin innan vi avslutade säsongen!

  Det som däremot hänt detta år är många positiva saker. Dels har jag ju ändrat min ridning på några av de plan där det krävdes för bättre resultat, men det allra, allra bästa är att jag, flera gånger de senaste månaderna, har kunnat skritta in på banan med en helt annan känsla redan från början. Känslan av trygghet och lugn eftersom jag vet att vi får plats, känslan av ren, ärlig glädje och lycka av att känna oss som ett team. Ett lag som krigar för samma saker, tillsammans. Jag har lärt mig så mycket detta år. Blivit en annan ryttare – i huvudet. Försöker hjälpa henne.

  Men det går inte att blunda för det andra. Det andra som i att jag har blivit väldigt sladdrig på ryggen, och ostadig, obalanserad och jag känner mig svag som i muskelsvag eftersom jag inte riktigt vet när jag ska använda vilka muskler för att stödja upp och stötta både min egen kropp i t ex landningar, men även stötta som i balansera upp oss båda. Jag har under våra år tillsammans alltid varit mesig i lägen där hon ligger på och låter henne gå istället för att ta kommandot och reda ut det som håller på att hända. Det SKA jag bli bättre på under nästa år.

  Målet då? Det slopade jag ganska tidigt. Jag märkte att det var orimligt och att vi behövde fortsätta att hålla oss närmare marken. Saker sprack ju oss emellan och det var vi tvungna att laga. Leta efter sprickorna, vissa fanns redan från början och andra kom efter hand på grund av dåliga, missvisande, befintliga eller otydliga hjälper. Rida ihop oss mer och bli kompisar.

  Men ett mål, ett inofficiellt mål, har vi nått. Numera tillhör jag en av alla de i vårt avlånga land som har en hoppträning att se fram emot (i stort sett) varje vecka! En tränare att dividera med och träningskamrater och skratta med. Äntligen kan vi sätta en röd tråd i det vi gör, på ett helt annat sätt än tidigare.  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.