• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sådär, då tar vi helg!

  Efter dagens jobbpass stod ridning på schemat. Hade egentligen, ärligt talat, ingen lust. Humöret går i botten så fort man får köa på mejeriet, haha. Addera regn och mörker på det så sätter ridsuget verkligen in. Eller njae, inte sådär jättemycket. Men jag kan inte leva med dåligt hästsamvete och dessutom sitter det ju aldrig fel med ridsällskap så det löste sig.
   
  Är ju Idas dag på torsdagar så jag red med henne. Men jag var fräck nog att ta Pärla, höhö. Så hon fick ta Lillis. Gick hur bra som helst! Han är ju i en klass för sig den där ponnyn och ja, jag är rätt säker på att hon förstod vad jag menade med att han är mycket roligare när man sitter på (jämfört med när man står på marken), haha! Och sen det där uttrycket när han tar de första travstegen. Ja, jag reagerade likadant. Är man van vid mina hästars stapplande, markbunda stressiga travsteg så är det något helt annorlunda. Och ändå är det långt ifrån en OS-häst. But still. Han ÄR rolig att rida och dessutom har han ett fantastiskt huvud. De egenskaperna som är påfrestande på marken passar ypperligt uppepå, kan man väl säga. Ärligt talat är det bara en enda grej som är ens och snuddar åt "negativt" och det är att han är så vansinnigt ouppfostrad. Resten är bara bra egenskaper. Sen att jag väljer att vinkla det annorlunda när jag skriver, det är en annan sak. Lite disciplin (vilket kommer), så är han tiptop sen. Idas ord: "Han blir inte svår att sälja."
   
  Pärla var lika fin som vanligt. Mjuk, mjukare, Pärla. Lyssnar för minsta vink och sköter sig fläckfritt varje sekund. Den hästen är så jävla mycket mer än en häst. Ååh. Barbacka, och typ värsta pensionärspasset; skritt, trav och galopp i byn med inslag av rätt mycket skänkelvikningar. Ingen av oss var ens i närheten av ansträngda, men jag hade ändå en bra tid i stallet. Precis vad jag behövde efter motivationsdipp pga väder och trötthet. Och sanningen är den att Ida inte kommer slippa Lillis, haha. Blir skönt för mig att ha beridare ju (;
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.