• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat VRFs klubbmästerskap med Aleccis

  Idag har vi startat våra sista starter för 2014. Jag räknade med en hypertaggad Aleccis, men hon var riktigt, riktigt trevlig faktiskt. Betydligt lugnare än vad jag trodde.
   
  Med många klasser men med få starter i varje så var de svårt att beräkna tiden, trots halvhjärtade försök kunde det inte bli mer perfekt uppladdning! Vi (min hästskötare och medryttare Ida, Aleccis och så piloten själv då) tog en rejäl framskrittning vid hand, sen skrittade jag en stund på framridningsbanan, travade fram, med framåttänk och en del tempoväxlingar och galopperade sedan; samma där, tempoväxlingar. Kände även på att vända för ytter några gånger. #likeaboss
   
  100 cm A:0/A:0
  Alltså ÅÅH VAD JAG ÄLSKAR KÄNSLAN! Utan att provocera, känna efter eller ens låtsas, så var känslan som infann sig exakt samma som när vi skrittade in på banan i Ulricehamn. När vi vann. Känslan jag kände då, och idag, var att jag vet exakt var jag har min älskade häst (=vi får plats, t ex), men framförallt lugn och stor glädje. Vad jag sen gör på banan rimmar inte riktigt med vad jag vill helt hundra. Jag backade av henne lite och störde oss på så vis, men ändå så boxade vi oss fram och satte dubbelnollan. En äkta sådan, där vi gjorde vårt bästa. Trots ett väldigt litet startfält så var det ändå någon som skulle vinna - och det var vi!
   
   
  Direkt bangång, och efter något språng på normalhöjd in på banan igen. Denna gång för KM-klassen.
   
  110 cm A:1a
  Eftersom jag backat av henne lite i förklassen beslöt jag mig för att försöka hålla bättre framåttänk den här gången. 1-4 kändes bra. På femman vet jag inte riktigt vad jag stör henne med, tycker det blev ett rejält bakbensfel med tanke på hur jag red. Ett pet hade känts mer rimligt, men vi rev ganska ordentligt. En avståndsmiss? Anridningen kändes inte illa, men ibland rimmar helt enkelt inte känslan och uppfattningen med resultatet. Red illa till kombinationen och försökte lite halvdesperat "svänga in" henne lite mer i den för att inte väcka några hjärnspöken (som äntligen verkat somnat forever!), sjuan var okej men till åttan gjorde jag ett val. Just att jag VALDE att göra som jag gjorde gör att det ändå känns bättre än om det hade varit en passiv impulsiv slump, som det ofta var förut. Idag valde jag att låta henne gå på. För att vinna tid, haha, jag vet! Men även om jag lät henne gå på framåt skulle jag ha suttit upp lite, för nu hann hon inte upp och nästa bom dammade ner i underlaget. Sista hindret var inga konstigheter. Så 8 fel - vilket inte alls känns som döden. Vi må ha kommit sist, och även trea i KM:et, HAHA (tre starter; 0 fel, 4 fel och så vi med 8 fel), men känslan av att hon var såå fin, och att jag sen fortsätter göra dumma val. Äsch vafan, vi provar oss fram bara, det är allt. Och passiviteten är utbytt mot 100% dåliga val - och visstfan känns det bättre! :)
   
  (haha, fortsatte med låten där den tog slut i första klippet. Fan vilken bra låt!)
  Som om inte det vore allt så får jag även SMS på kvällen (precis när vi åkt hem efter att ha intagit årets obligatoriska julbord) att vi blev delad tvåa i kombinationen! HUR KUL?! Då kan jag helt plötsligt ta några tårar när jag läste dressyrprotokollet. Vi gjorde det i alla fall, och bara genom att genomföra det så fick vi "betalt" för det. Nu är jag så taggad på att sätta igång henne igen, men först; en veckas nedtrappning och tre veckors välförtjänt vila för min krigare.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.