• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lite för sent

  Här sitter jag i pannkaksoset och väntar på att de sista båda ska stekas klart.
   
  Har jobbat idag och borde sova nu och för en stund sedan men ibland hinner man helt enkelt inte med, och då är det alltid något som lider. Denna gång sömnen. Annars har jag blivit mycket, mycket bättre på att lägga mig i tid. Tänkte jag kunde skriva, i skämtform, hur mina två, konstant rullande, veckor ser ut - i veckodagar.
   
  Måndag - fredag - lördag - söndag - måndag - onsdag - fredag - lördag - söndag - måndag - fredag - lördag - lördag - söndag. Rätt gött va? ;) Inga tisdagar, och inga torsdagar. Att jobba tre dagar på rad är liksom en "lång vecka". Detta upplägg passar mig hur bra som helst. Sen att passen är långa (12 h) är inget som märks, det enda som märks är att man inte hinner något annat utan dagen är liksom slut väldigt fort. Det känns som en sådan här dag är kortare än en 9-timmars arbetsdag på en industri. Det gäller verkligen att hitta rätt.
   
  Lillis gick ju igår, det 45e passset. (Fem pass till, sen har jag tänkt sluta räkna, haha. Orkar fan inte. Antingen har jag kort minne, eller så är jag sjukt kass på matte...) Galopp från skritt är inga problem, bad även om det från halt en gång när han hade mycket framåt-energi = dvs när det fanns förutsättningar för att klara av det jag bad om. Annars är han som vanligt, envis som synden, ("här kan man gå", "nej, vi ska häråt", "men man kaaan gååå hääär" - han har ändå hyfsat mycket tålamod måste jag säga. Tre bast och 45 pass med ryttare på ryggen, haha. Förutom det så är han som vanligt; intensiv, nyfiken och ÄGER VÄRLDEN. När han inte ska sitta i knät och hångla (-.-') så är han rätt mysig också. Det är inte bara "Satans Avkomma" jag har i mitt stall. (Visst skriver jag snälla saker om honom? Haha! Men sanningen är den att för varje dag betyder han mer och mer för mig. Lika envis han är på världen, lika envis är han att ställa sig in och bli omtyckt, höhö.) Det är i alla fall en fantastiskt rolig ponny att rida!
   
  Pärla fortsätter gå barbacka. Det ger mig en helt annan känsla där jag känner henne och samtligt tränar jag balans, min styrka (försöker verkligen använda magen mer) OCH en sak till. Nu när Aleccis vilar (jag saknar min häääst :( buhu) så försöker jag verkligen träna på mina händer. Den känslan jag äntligen fått förklarat i lite mer detalj försöker jag inte bara träna på, utan även "få in" på ett naturligt sätt. Jag har alltid haft mesiga händer och det är vidrigt med glappande tyglar. Inte nog med att det är vidrigt, det måste vara sjukt jobbigt för hästen med glappkontakt och att inte få klarhet i vad man ber om... Jaja, bort med glappet! Pärla har svarat hur bra som helst på detta och jag har krävt lite mer av henne bara för att det är kul (för oss båda! Hon blir som en ny häst när man pressar henne lite.) Jag har faktiskt fått en liten tanke att försöka hålla igång detta och ta med henne ut på äventyr - just för att hålla motivationen uppe. Jag måste ha mål för att motivera mig. Hur det blir i verkligheten återstår att se, och framförallt måste hon ju vara fräsch för att få hänga med utanför byns hörn. Hon är fräsch, men för fasen, hon traskar in på det 25e levnadsåret nästa år. Vad som helst kan hända. Det är liksom bara plus i kanten så länge hon är fräsch :)
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.