• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lills på tur

  Nu har jag en skvätt tid över (innan jag ska ställa mig på crosstrainern och svettas - mitt i natten, japp) och ska därför sätta mig och se hur många av de (årliga) inlägg jag kan få ur mig innan jag faller ihop i en trött hög.
   
  Dagen idag började med sömn, såklart, var inte hemma förrän 06 i morse - rätt sen ja. Efter frukosten scrollade jag på fb och fick se en Volvo, haha. Slängde iväg en fråga till gubben; "ska vi köpa lättryckare?". Den såg fräsch ut på bild och var i vettig prisklass med tanke på att den var obesiktigad och oskattad. Det knäckebröd jag kör idag kan jag nämligen änka mig att byta ut mot något fräschare. Svängde förbi hästarna och gav dem ljummet vatten, sen for vi till grannkommunen för att kolla på bilen. Kommer dit och det är vääärldens jävla rosthög. Halva tröskeln behöver svetsas t ex. Tack, men nej tack sa vi ganska fort. På hemvägen sa jag till gubben att kika på blocket om det fanns något annat vettigt när vi ändå var ute och körde.
   
  Fann en heeelt jävla PERFEKT 740. Nya bromsar, nytt avgassystem, nästan helt nya dubbdäck, besiktigad ett kvartal framåt och betydligt fräschare - såg uppriktigt fräsch ut då det var ordentligt med vettigt tagna bilder. Dessutom var det styling baklyktor (hova - dyra grejer!) OCH TAKLUCKA! Fick tag i ägaren men de hade varit totalt nedringda. Först blev vi lovade att kunna börja åka, men sen hade de visst inte talat med varandra där hemma utan fadern hade lovat någon annan. Så jävla typiskt! Försökte erbjuda mer än vad de ville ha, men han hade inte hjärta att låta de andra vända... Har irriterat mig på detta hela dagen nu. En riktigt fin 740. Hade inte suttit fel alltså. Men jaja, skit händer.
   
  Lyxade till det med mat efter det, och efter en stunds slöande så åkte jag ut och red. Tänkte ta de båda fluffiga, långmanade sakerna men eftersom det var fyrverkerishow tidigare på kvällen var Pärla i obalans. Dessutom sköt någon ett par till när jag gjorde i ordning Lillis, så beslutade mig för att låta Pärla slippa. Ingen av oss får ut något av att hon är orolig och kommer springa för sitt liv för att ta sig hem fortast möjligt. Tycker så synd om henne att hon reagerar så fruktansvärt på både smällar och blixtrar - fyrverkerier är ju dubbelt upp liksom.
   
  Hoppades däremot på att de skulle fortsätta skjuta när jag var ute med Lillis för att checka av hans reaktion - utan att bli påverkad av de andra. Men sådan tur hade vi förstås inte. Han gjorde precis vad han skulle och nere i byn fastnade vi utanför en trädgård och pratade i säkert en timme, hahaha, men är man pratkvarn så är man. Lite kul då det är någon jag inte mer än hälsat på innan, men det visade sig att vi hade mycket gemensamt i både åsikter, hantering och värderingar. Kul! Var riktigt trevligt att stå där i vinterkvällen. Lillis rörde sig i början, men stod sedan som ett ljus.
   
  Väl hemma igen, då var klockan typ halv elva, så passade jag på att brodda Aleccis. Så nu är hon redo för igångsättning på fredag! :) Pratade sedan en skvätt till innan jag åkte in till stan igen. Och nu sitter jag här, klockan tjugo i två, skithungrig och ja, får väl ta och börja med de där inläggen nu.
   
  Skrittade fram Lillis. Det röda (som är lite förvrängt av mobilen) är från staden.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.