• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lillis provar nya saker

  Har ju glömt berätta! (...tror jag.)
   
  I helgen har Lillis provat lite nya saker. I fredags introducerade jag tömkörning lite lätt. Tog tre minuter sen var det som att han aldrig gjort annat; det var bara att ta på grejerna och börja, typ. Tömkörde ca 10 minuter bort från gården, vände och tömkörde hem igen. I mörkret. Sparkade lite extra i gruset när jag gick bakom, lät honom trava lite och gjorde samma sak då. Är ett relativt nylagt gruslager på vägen så det låter mycket om det. Han var helt obrydd. När han skrittade hem längde jag tömmarna och gungade dem mot bakbenen på honom i höjd med knäna. Samma sak där, helt och hållet obrydd.
   
  På lördagen sedan så tog jag och Ida en sväng med Pärla och Lillis - denna gång för första gången barbacka med honom! Han var hur duktig som helst. Det riktigt märks hur han verkligen gör allt han kan för att 1. göra rätt 2. rätta till något som känns "fel". Till exempel som när jag började skratta och började kana runt där uppe när vi travade, då saktade han ner och började trava jättejättesakta. Det gäller ju att inte tappa piloten ;)
   
  Bad Ida filma lite. Vad ska man säga, lite av en drömponny det där alltså - förutsatt att man gillar tråkiga valacker ;) höhö.
   
   

  Är han ball eller? Visstja, det är ju en vallack, höhö :p Lillis första barbackatur (ridtur nr 42 totalt) och han var super! När jag skrattade och höll på att tappa balansen så började han trava jättesakta! Haha, det gäller ju att inte tappa ryttaren (: #welsh #wpd #3yo #first #time #bareback #pony #barbacka

  Ett filmklipp publicerat av @jagheterjessica Dec 12, 2014 at 11:36 PST  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.