• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Intensivt och svettigt

  Efter att vi skrittat fram travade vi igång på stigarna i skogen. Sen lät jag henne rulla bortåt på grusvägen i galopp, bytte galopp ungefär halvvägs till korsningen. Därefter tog vi en microskrittpaus innan vi började med tempoväxlingar i galopp. Gjorde det hela vägen till nästa korsning. Därefter skrittade vi en bit. Sen övergick vi till övergångar skritt-trav-skritt-trav innan jag lät henne trava helt men med tempoväxlingar. När den grusvägen var slut och vi kom in på en skogsväg fattade jag galopp igen men fortsatte med tempoväxlingarna. Skritt nedför backen. En kort galopp innan vi skrittade över en gårdsplan. Travade på grusvägen till korsningen, skänkelvikningar. Passerade storavägen och lät henne galoppera rätt friskt en bit. Hon kändes lite spänd. Travade sedan igen, först var hon fortsatt spänd men sen kom hon ner på jorden igen. Skrittade på asfalten, passerade storavägen igen och galopperade lugnt uppför backen. Skritt över järnvägen, lite trav igen. In på LP. Lugnt galopp några varv på volt, byte och i andra varvet - här var hon huuur fin som helst. Galopperade fram och tillbaka för att känna på några vändningar för ytterhjälperna. Travade hem. Galopp igen, rejäla tempoväxlingar. Bästa för dagen! Ställde mig sedan upp, längde tyglarna litegrann och lät henne ta för sig framåt. Lite avtravning och sen skrittade vi av.
   
  Såhär såg dagens pass med Aleccis ut. Känslomässigt var hon väldigt spänd från början och uppmärksam på omgivningen runt omkring. Det märks så väl att det är mycket vildsvin i rörelse omkring dem nu och det påverkar dem såklart även i ridningen. Blandat mycket beroende på häst, men det är överkomligt.
   
  Men hon var fin idag ändå, några mer spända tillfällen men generellt var hon påverkbar och trevlig. Sista galoppen där jag lät henne gå på lite så var hon hundra gånger bättre än första. Min tanke med passet var att jag ville ha ett intensivt pass med mycket tempoväxlingar, sen ville jag även känna lite på hur hon svarar för att vända för ytterhjälperna nu när vi inte har gjort det så mycket den senaste tiden. Snarare har jag börjat tappa bogarna igen nu när vi tränat "fuldressyr". Ärligt talat så kom jag ut för sent idag igen, och ville rida en runda istället för att bara rulla runt i byn. Men den tar lite tid den där rundan, så därför höll jag hyfsat tempo och det var även därför jag lät henne få sträcka ut lite mer på ibland för att vinna lite tid. Men passet var helt stressfritt och vi hade riktigt roligt.
   
  Igår var det lydnad på LP som gällde - dressyrlydnad. Idag ville jag ha denna typ av lydnad. Så lika, men ändå så olika. Imorgon blir det ett lite lugnare pass.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.