• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • En häst, en ponny och en mittimellan

  Passade på att inviga mina muckboots tidigare idag/kväll. Måste säga att de var helt okej att ha på sig så länge som de ändå satt på fötterna idag (4,5h), men ärligt talat var de ingen höjdare att rida i, hahah. Hade ingen som helst balans på Aleccis, men efter ett tag så gick det ändå okej. Vi skulle bara ta ett galoppass idag med lite tempoväxlingar. Låta henne rulla lite efter alla betydligt mer samlande dressyrpass den senaste tiden. Så i lätt sits gick det ändå nästan okej att rulla fram där med henne, på den stenhårda grusvägen, men smygökande språng och lätt flås med svinkalla öron som vintervinden passade på att bita i.
   
  De var betydligt bättre att rida i (men fortfarande inte optimala) när jag red Lillis. Då hade jag nämligen lite längre stigläder och därför blev vinkeln automatiskt bättre (snarare "mindre dålig"). Lillis som för övrigt fick springa runt på en äng i pannlampans sken. Vi hade rätt kul måste jag säga. Eller okej då, om jag ska vara helt ärlig är det fasen en riktigt trevlig och ROLIG ponny att rida. Som jag brukar säga så är vi bättre kompisar när jag sitter på ryggen än vad vi är på marken ;) haha, jävla ouppfostrade kräk ibland <3 sagt med kärlek. Jag är ju inget fan av att han ska klättra i ansiktet till exempel. Men det tar sig! Han blir stadigt bättre och bättre, och bara för att klargöra; han är ju definitivt inte elak eller farlig, bara väldigt nyfiken och ganska envis emellanåt, hahaha. Och jag är ju som bekant allergisk mot ouppfostrade djur (och barn, höhö) ^^ Men idag ska jag bara hylla min lille skit. Han var så duktig så! Vi gjorde lite volter, lite tempoväxlingar i trav, galoppfattningar och lite annat på basicnivå.
   
  Sist ut kärlekspärlhästen. Barbacka men med ett fleecetäcke med oss, också med pannlampa på och så sprang vi runt lite i byn men även några varv på LP. Hon var fin, som vanligt. Och där sitter man oavsett om man anstränger sig eller inte. Det är inga problem att gunga med i varken traven eller galoppen, skänkelvinkningar gör hon för tanken och ja, barbacka är verkligen underbart. Den hästen klarar jag mig inte utan, det är en sak som är helt säker.
   
  Två hästar i en hand, noll i den andra.
   
  Lillis på väg ut på tur i mörkret.
   
   
   
   
   
  Och sist en bild på stövlarna.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.