• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Världen är bra orättvis

  Tänk er in i denna situation. Du har två hästar. Men väljer snart att sälja den ena för att kunna koncentrera dig på den andra. Den som är kvar är egenuppfödning, fantastiskt vacker mindre storhäst. Denna häst visar sig snart vara skadad. Skadad så pass att det inte är säkert att den kanske blir utdömd. Vila och behandlingar står på schemat.
   
  Du köper därför en ny fin storhäst. Yngre förmåga med framtiden för sig! Utbildad lite högre och ett riktigt framtidslöfte. Det dröjer inte länge förrän sadeltvånget visar sig vara förändringar i ryggen. Den nya hästen mår bäst av att få somna in och avsluta sina dagar. Hästen avlivas.
   
  Egenuppfödningen svarar inte på behandling och ska efter mycket om och men och lång vila och massa försök också somna in.
   
  Detta har precis en vän till mig fått uppleva. Jag kan inte beklaga detta tillräckligt. Fy fan vad världen är orättvis! Hur vågar man någonsin äga en häst igen efter att inte bara ha varit med utan fullkomligt levt denna historia? Jag lider verkligen med alla som på något vis behöver ta bort sina älskade djur.
   
  Må ni vackra hästar vila i frid, och det viktigaste av allt; smärtfritt.


  Kommentarer
  Emma Malm

  Usch, vad hemskt! Jag hade en kompis som också hade sådan otur. Till slut fick hon tag på en superfin häst utan några problem. Livet med hästar är tröttsamt ibland!

  Svar: Det gäller att hålla ut, men man förstår ju de som ger upp. Vilken tur för henne (:
  vinna.blogg.se

  2014-08-04 @ 18:39:06 | URL: http://emmamalm.com/
  Katarina

  Ja, hästsporten är verkligen som ett lotteri ibland..

  Svar: Usch ja, ibland undrar man verkligen...
  vinna.blogg.se

  2014-08-04 @ 20:35:58 | URL: http://saganomensaga.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.