• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tre är en bra siffra?

  Jo, alltså det är väl ingen som undgått att det står tre hästar i min hage och att de är mina allihop. Men vad som hänt sedan sist är att jag även har tre bilar, haha. En kompis sa: "hinner du verkligen använda alla?" Haha, men man kan inte ha för många bilar :D *samlare*
   
  Har ju 945an som jag köpte precis innan nyår men sen körde jag sönder honom ganska snart. Sedan dess står han bara och ser ledsen ut. Då köpte jag 740:n (Finbilen!) för att plocka drivlinan för att laga 945an. Men 740:n var i besiktningsbart skick, så den rullade jag in på besiktning. Spansk flagg och körförbud. Vi bytte fjädrar och körde in igen, lagade resten och nu går han ett år. Så jag har inte hjärta till att plocka sönder honom, höhö.
   
  Men denna kära, fina bil är inte riktigt så fräsch som han borde vara... Det är en fd vinterbil så han är rejält sliten. Båda fjäderbenslagringarna är sönderkörda, varav ett är bytt. Ett i taget gick sönder och vi har inte hunnit/orkat bytt den andra. Så vänster fjäderben är helt löst och däcket sitter alltså inte fast.. Nyligen gick även huvudbromscylindern sönder så bromsarna är, eh, inget bra alls. Avgasröret föll dessutom av igen. Av dessa anledningar vill jag inte dra med bilen och jag vill inte att någon annan kör den heller för den är livsfarlig, typ. Han har parkinson, stackarn. Men han är ändå min finbil<3
   
  Gick sen in på blocket och fann vad jag länge sett som min drömbil! Jag har skrivit om dem tidigare och har länge nu dreglat över just dessa. Nämlingen Volvo 945 Classic -98 (det som brukar kallas "sista riktiga volvon"), LTT (alla classic:ar är LTT = lättrycksturbo. Det finns även FTT = fulltrycksturbo, men då heter de bara "turbo" - inte classic. Hade gärna haft en sådan annars, men LTT är bra dragbilar då laddtrycket kommer betydligt tidigare. Men, det som ändå gör bilen till den där drömbilen - det är att det måste vara den där läckra blå färgen.
   
  Dessvärre är bilen i rätt dåligt skick (jämfört med andra classic:ar som de hållt i gott skick). Den har gått rätt långt - men man får vad man betalar för och jag tänker inte lägga 20.000-30.000 för en "gammal volvo". Så jag är bara nöjd med att det är en blå classic som verkar frisk i motor och drivlina. Jag drog med den till tävlingen i Lenhovda och det märktes att han var starkare. Det gick tyst och fint, milen rullade på bra. Så jag är än så länge nöjd!
   
  Inte riktigt rättvis färg då mobilkameran är ungefär lika bra som resten av telefonen... (n)
   
  Men sänka ner honom på marken, byta skärmar, tona, på med vinge, andra fälgar och så eventuellt kanske tvätta honom regelbundet - då ska det nog kunna bli bil av honom också!
   
  Nu har vi tre bilar var, jag och min gubbe. Sex bilar totalt, haha. Kan ju vara bra att ha. Varav två var som rullar och är i trafik.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.