• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sjuka dagar

  Har dragit på mig någon skit så känner att det mesta är väldigt jobbigt just nu. Alltid lika härligt att vara sjuk - not! Har dock jobbat, men inte orkat lyfta ett finger mer än så. Igår blev dagen inte ens komplett då jag var så illa tvungen att be Ida (som ridit Pärla både igår och idag. Lyx!) att göra de viktigaste sysslorna för jag kände att jag verkligen inte skulle klara av det.
   
  Köpte Alvedon tills idag och tänkte att jag så ska behöva äta dem tills jag blir mätt så ska jag fan ta mig igenom dagen. Men jag har än så länge klarat mig på 3, och totala dagsintaget är 8 tabletter så det känns ju lovande. Känner mig för övrigt snäppet bättre idag. Men har fortfarande fruktansvärt ont överallt där man kan ha ont från axlarna och uppåt. Himla kul, verkligen...
   
  Aleccis fick alltså vila - oplanerat - igår. Men idag ska jag försöka ta ett pass med henne.
   
  Sedan senast har jag även tagit mig an lillgossen en sväng. Nejdå, men pga tidsbrist så har han varit "orörd" en och en halv vecka, tyvärr. Däremot var han jätteduktig när vi väl var ute. Han tycker det är okej att snurra något varv när jag ska parkera honom för uppsittning, men jag är konsekvent och han ska minsann stå still och sen gick det så himla bra. Gas och broms sitter - i alla fall på den sträckan jag nu har ridit honom varje gång, förutom en gång då. Vi svängde även in på en äng för att rida lite fram och tillbaka = träna både gas, broms och sväng i form av att vända. Red väl en fyra gånger fram och tillbaka även lite inslag av trav. Varav sista gången när vi travade lite så övergick han självmant i lugn galopp men efter två språng bromsade jag ner honom. Han började nämligen tycka att livet var himla roligt, haha. Skakade loss och det bara lös om ponnyn. Dessutom var ängen mer eller mindre slut (också en anledning till att jag bröt av), och sen kom en bil som vände precis vid oss. Så lite olika fick han vara med om. Han är så stabil! För sin ålder då givetvis. Men han har en liten släng av attityd faktiskt, dock är han lättövertalad. Får väl se längre fram sen om det kommer mer attityd när han vet vad som förväntas av honom och han får mer självförtroende och kondis. Jag räknar mer eller mindre med att det kommer komma en sådan period i alla fall. Sedan är frågan snarare om den kommer nu i höst eller efter vintern.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.