• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat lokal hopptävling i Lenhovda med Aleccis

  Det var både ponny- och hästklasser idag = svårt att beräkna tiden och mycket pauser i form av höjningar, prisutdelningar och banbyggnation. Vi var tidiga, men hellre att man kommer iväg när man väl är klar än att stå hemma och glo.
   
  Vi fick se halva LCn och hela LBn (så jag fick se en start Lillis helbror gjorde. Fin ponny det där! Syns att de är brorsor, haha ;)). Sedan såg vi även storhästs 90:n. Jag sprang bort för att köpa mig något att äta och tänkte att det var dags att ta ut Aleccis sedan. Men så såg jag att nästa häst som skulle in på banan var så läcker! En grovis, såklart, en pigg sådan. Så jag ändrade mig och tänkte att efter den ska jag ta ut Aleccis.
   
  Det var lite "tur i oturen" att Aleccis fortfarande stod i transporten för ryttaren precis innan den hästen jag ville se, ramlade av och blev liggandes. Ambulansen fick tillkallas och då gick det en rätt bra stund. Hoppas ryttaren klarade sig bra och som sagt tur att jag inte hade tagit ut Aleccis redan utan att hon kunde stå kvar under den pausen.
   
  Lite tur i oturen hade även tjejen som ramlade av då hon fick ligga en stund och då var det uppehåll och sol då och då. Men bara några minuter efter att hon åkt iväg med ambulansen så började det vräka ner och det kom en rejäl hagelskur. Hade inte varit så roligt att ligga på en ridbana i det vädret. Hoppas det gick så bra som möjligt för henne i alla fall!
   
  Sen tog jag ut Aleccis och så började jag göra ordning henne. Skrittade lite med henne och så fick hon bli framskrittad vid hand medan jag gick banan. Trångt mellan en del hinder, haha, usch! Är ju det jag oroar mig mest för - att vi inte ska få plats! Men kände ändå att vi skulle prova att satsa lite om vi skulle komma till omhoppning.
   
  Red fram och hoppade sedan fram. Hon kändes fin! Provade att komma lite snävare mot räcket, men hon hann inte se det (= jag var inte tydlig nog att visa henne hindret i tid), men vi tog om och då gick det fint. Provade att vända lite tightare även mot oxern och hon var med på noterna. Gick sedan ut och väntad på vår tur.
   
  100 cm A:0/A:0
  Jag var lite fräck mot henne ibland. Ettan var snällt placerad på långsidan, tvåan var ett räcke på diagonalen mot en både ut till kommande hinder, en oxer. Där var vår första riktiga svårighet. Så jag höll mig upprätad över det hindret och tog tillbaka henne kraftigt efter hindret, och tänkte "utåt" för att sno så mycket plats som möjligt. När hon kom tillbaka kunde jag visa nästa hinder och låta henne bjuda igen. Gick nästan över förväntan faktiskt! Fyran-femman var en linje med fem språng, oxer-räcke, där oxern stod nära staketet. Men det såg "värre" ut än det var när jag satt på läktaren innan. Där gick det nästan perfekt. Jag fick med mig henne och satt till och tog tillbaka henne en rejäl gång däremellan för att få in fem språng och ge henne möjlighet att hoppa av på vettig avsprångspunkt. Jag visste att jag inte kunde "fega" där, utan det är att sitta tillbaka en gång direkt och sedan rida framåt igen för jag får absolut inte sitta och smyghålla utan antingen ta tag en ordentlig gång eller låta henne gå, det är alternativen. Men det gick som sagt bra. Sexan var kombination oxer-räcke och där missade jag. Var på väg att komma för fort och stort in där men ville få in ett till galoppsprång i anridningen för att bromsa upp och då kom vi även lite närmare men tack vare det så hann hon med att lyfta fötterna i tid. Ett lite framåtsprång där inne och tillräckligt bra språng ut. Lite bomknack, men tillräckligt lite för att ligga kvar. Sväng åt höger över grundomgångens sista hinder, ett räcke på långsidan mot omhoppningens första hinder som kom på en båge från sjunde hindret. Där var vår andra större svårighet men det flöt på så bra! Aleccis såg hindret i tid och det var bara att rida. Visste sen att jag skulle ha svårt att svänga henne när vi har hoppat en halv bana så jag var lite väl ful mot henne och tog tag rejält i henne. Kände mig rätt dum då hon faktiskt svarade bättre än vad jag räknade med. Så hon försvarade sig lite (med all rätt!) och det tog en liten stund innan jag fick fram henne igen mot räcket som väntade efter en högersväng igen. Där tappade vi balansen och hade detta varit "förr" så hade hon inte hoppat - men nu ställde hon upp för mig <3 Jag var på henne direkt för jag ville sikta och gå mellan två hinder så det var rätt ograciöst, ärligt talat. Men jag fick med mig henne mellan hindren och vi jobbade verkligen ihop på den sträckan. Gick rätt snabbt och så fick vi framåtläge till kommande oxern, men bomknack pga att jag inte låter henne hoppa klart. Därefter tänkte jag nämligen eventuellt - det var lite 50-50 beroende på hur hon kändes och om jag skulle hinna - provat att gå innanför ett annat hinder, men det hann jag inte så jag planerade för att försöka svänga men gjorde inte det sen så där var det inte heller så snyggt ridet. Sista hindret kom vi något nära men hon är rädd om sig och vill ogärna riva så vi galopperade i mål felfria! Så himla skön känsla! Inte nog med det så blev vi även placerade! Vi kom på 3dje plats! :D
   
  Jag kände redan på framhoppningen att "wow, vad stadig hon känns" och sedan tog det inte mer än att vi kommit över andra hindret innan jag kände att jag visste precis vart jag hade henne. Fy fan, så underbart! Hon är en helt annan häst. Åh, världens finaste glada Aleccis! <3
   
  Åkte bara och hoppade en klass då de bara hade en jag ville starta (en metersklassen var sista för dagen). Men ärligt talat var det rätt skönt att kunna packa ihop och åka hem sen. Framförallt med tanke på att jag är sjuk och att min röst knappt bär.
   
   
   
  Vill även tacka Mimmi och Mutti för sällskap, hjälp, filmningen och bilderna!
   

   

   
  Åh, favoritbild! <3


  Kommentarer
  Emma

  Wiie! Grattis! Ser jättefint ut på filmen ju! Tycker det ser ut som att du får planera nästan varenda galoppsprång och du gör det bra med!

  Svar: Grunden kändes bra, men känslan i omhoppningen var inte riktigt det jag letar efter. Märks att vi har mycket orutin i omhoppningar och att jag inte kan kontrollera oss med energin utan stressen kommer fram igen. Men vi börjar iaf jobba ihop, och hon börjar ställa upp för mig - det är den allra bästa känslan faktiskt! :) Fler omhoppningar så blir det nog bra! :D
  vinna.blogg.se

  2014-08-16 @ 22:20:41 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  Malin

  Lite roligt att du sitter o klagar på alla typer av skapa bett jämt, speciellt kandar. Ju skarpare bett man har desto mindre ska man behöva ta i tygeln, det ska vara behagligare för hästen, skonsammare. Du har skarpt bett på din häst också och du har så sjukt starka händer på det. Du rycker och sliter, hästen får ju inte en chans att hoppa avspänt, tom i sprången drar du.
  Förstår att hon är svår, men ta hjälp då!

  2014-08-17 @ 08:57:40
  My

  Vilken trevlig blogg! Älskar bloggar med en massa bilder, "en bild säger mer än tusen ord" Kommer kika in fler gånger! =)
  Kram M

  * Hovslagare
  * SWB uppfödning
  * Träning/Tävling
  * Med & motgångar
  * Dalmatiner

  Svar: Tack! Detsamma, blev intresserad när du skrev att du var hovslagare. Du fick några frågor av mig :)
  vinna.blogg.se

  2014-08-19 @ 09:54:39 | URL: http://www.myes.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.