• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Projekt: matkoma på söndag

  Mina hästar har gått på lite för lite bete den sista tiden och därför har jag stödfodrat ett tag nu. Men min tanke var att kolla med mina far och se om jag inte kunde slänga in dem i en annan hage (öppna upp, så de fortfarande har lösdriften) som korna är "klara" med och inte ska beta mer i.
   
  Igår kunde jag öppna upp till x antal gånger 100% större hage. Den är enorm jämfört med den lilla plutt de hade innan (vilket innebär att det inte blir kul (= jobbigt, man är ju lat!) att hämta hem dem för ridning när de är längst bort, hmm. Hejhej rida ner dem - japp.)
   
  Men de blev helt överlyckliga! De äter och äter och äter. Åkte ut till dem under kvällen och vad gör de? Äter och äter och äter. Lillskiten introducerade badkarsdrickande och efter att ha varit skeptiskt till den (men hallååå, det är ju faktiskt lite klen, "töntig", nervig sporthäst i honom också, inte bara welsh ;) höhö) så gick det sedan att klunka i sig. Bra, då har de två möjligheter till att dricka; både i lösdriften och allra längst bort i hagen.
   
  Såattäääh, Aleccis verkar iaf jobba på att få matkoma, säkert typ lagom till sisådär söndagmorgon eller något. Pärla lär bli minst sagt rund och så har vi Lillis med, som också arbetar på magformen. Det är ju bäst att svulla inför vintern... Woho.
   
  Nej men Aleccis börjar bli, inte tunn, men jag känner att det är dags att börja mota för att hon inte ska gå ner allt för mycket. Det gjorde hon förra året denna tid, strax innan de gick på fri tillgång på hösilage. Så därför tyckte jag det var bättre att ragga tag på mer gräs än att börja ge dem rundbal redan. De andra båda behöver som sagt inte alls gräset egentligen, men vad gör man inte. Hellre två tjockisar och en i normalhull än två i normalhull och en för tunn - och det är ett enkelt val. Äsch, vi får se hur det utvecklar sig helt enkelt. Kanske inte blir så illa som jag tror.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.