• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Ponny-SM

  Återigen är jag inne på Ponny-SM:et som gick av stapeln förr veckan. Jag såg mest B-ponnyerna, minst såg jag tyvärr av C-ponnyerna och mellanmycket av D-ponnyerna. Men jag måste hylla dessa hästar av minsta storlek. Framförallt två ponnyer som verkligen blev mina favoriter under tävlingarna.
   
  När jag följde B-ponnyernas kval II så kom det in en russvalack, Brutuz. (Som jag nämnt innan.) Lite grövre, men ändå vältränad. Speakern presenterade honom som "matglad" haha, ja, vem har inte haft matglada hästar av "kallare" sort ;) De hoppar runt kval två felfritt och pappan som filmar kan inte hålla sig utan skriker av glädje rakt ut när de går i mål. Så underbart! De går till omhoppning och ryttaren väljer lite längre vägar och sätter ytterligare en nolla! Några andra ponnyer hoppar på tvären stillastående utan anridning, ungefär, så de hade tyvärr inte en suck mot dem. Men ändå en sjundeplacering i det kvalet!
   
   
   
  En annan favorit var en ponny vars namn jag antar är Simba (efter lite efterforskningar på equipe, haha). Också en grövre ponny, lite som en rund tax med sina korta ben och grova kropp. Men även han i väldigt bra form. När jag menar grov så är de alltså definitivt inte överviktiga, bara för att klargöra. Denna ponny hade enormt självförtroende och ville hoppa allt - NU. Ryttaren fick sitta tungt och luta sig tillbaka för att mer eller mindre bromsa runt hela banan förutom precis i sprången. Helt fantastisk liten ponny! De blev fyra i andra kvalet och totalt placerade som delad femma i SM:et!
   
   
   
  Men det roligaste måste nästan ha varit att russen Brutuz tillsammans med Saga från Vimmerby tog hand om bronspengen! En välförtjänt tredjeplats bland alla andra ekipage. Hur kul?! :D Och vilken fantastisk reklam för denna underbara ras. Jag blev så glad att det gick så bra för dem. Åh, nästan det bästa på hela SM:et!
   
  (Kollade på resultatet från kval ett/inverkansridningen och båda ponnyerna var nolla varav Brutuz blev placerad på sjätte plats och Simba oplacerad på sjuttonde plats. Wow, vilka tjejer och vilka ponnyer! Nolla rätt igenom, samtliga dagar!)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.