• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Mmm, marabou

  Jag tycker det roligaste med att läsa bloggar och följa andra är att kolla på filmerna. Men alla är inte sådana. Alla tycker inte om att kolla på filmer, och det är ju upp till var och en vad man föredrar och inte. Sen finns det visst vissa som är tvärtom - kollar på filmen men läser absolut ingenting.
   
  Fick precis in "dagens".
  "Lite roligt att du sitter o klagar på alla typer av skapa bett jämt, speciellt kandar. Ju skarpare bett man har desto mindre ska man behöva ta i tygeln, det ska vara behagligare för hästen, skonsammare. Du har skarpt bett på din häst också och du har så sjukt starka händer på det. Du rycker och sliter, hästen får ju inte en chans att hoppa avspänt, tom i sprången drar du. Förstår att hon är svår, men ta hjälp då!"
   
  Då ska vi bläddra lite i arkivet - och inte ens långt bak utan två dagar.
   
  1. "Och vad gäller hävstångsbett så vet jag själv hur det är att inte ha kontroll med tränsbett och då förespråkar jag personligen att prova hävstång före hissbettsalternativen." Citatet kommer från inlägget som är länkat.
   
  2. "Jag var lite fräck mot henne ibland." ...  "Visste sen att jag skulle ha svårt att svänga henne när vi har hoppat en halv bana så jag var lite väl ful mot henne och tog tag rejält i henne. Kände mig rätt dum då hon faktiskt svarade bättre än vad jag räknade med. Så hon försvarade sig lite (med all rätt!) och det tog en liten stund innan jag fick fram henne igen mot räcket som väntade efter en högersväng igen." ... "(...) men bomknack pga att jag inte låter henne hoppa klart."
   
  Och sist men inte minst;
  3. "(...) jag kommer fortsätta köra lastbil, dessutom på heltid, under ett till två år till! :D Heja! Detta betyder även hejhej regelbundna hoppträningar, kanske dressyrträningar, bättre utrusning, osv."
   
  Det rör mig inte i ryggen sådana här kommentarer för jag vet vad mina mål är, att jag siktar däråt och att det, pga mina förutsättningar, kommer ta mycket längre tid än för många andra. Men jag vill svara då Malin i fråga inte har följt bloggen (vilket självklart inte är något obligatoriskt, hahaha) men med så dålig koll känns det smått orättvist utan frågetecken. Sen är det givetvis bra med ifrågasättande för jag har problem med att inte kunna tycka en sak i många frågor, utan pendlar lite beroende på ny information/argument/mer kunskap i ämnet osv, osv.
   
  Varför skulle jag inte ha rätt att yttra mig om bettfrågan? Var i inlägget om bettfrågan har jag sagt att jag tycker illa om användarna personligen? Det jag pekade på var att det fortfarande cirkulerar okunskap gällande pessoabettet och även om jag rider på hävstångsbett så finns det en anledning till det - precis som det säkert gör det för dessa ryttare också att rida på sina respektive bett. Jag orkar inte gå tillbaka så långt i arkivet att leta efter alla (inte tusen, men de finns!) de dressyrpass vi har haft (blandade över dessa två år) där jag ridit henne på vanligt bett och längtar tills det kan bli permanent. Men vi är inte där än. Och jag klagar inte på "alla skarpa bett" - det är hissbetten jag har något emot. Men vissa fungerar ju på skiten. Det jag vill få fram är att om de VET att det är hissbett de behöver = använd det! Vet de inte = prova något annat.
   
  Och sen den lilla detaljen om att hon skulle vara "svår". Det finns nog ingen lättare häst än Aleccis - men hon är och har alltid varit för bra för mig. That's it. Hon har lärt mig otroligt mycket och jag älskar henne så jävla mycket. Bettet i munnen fungerar för oss. Men min orutin på hur vår kommunikation ska fungera i omhoppningar osv gör mig orättvis mot henne. Skillnaden mellan mig och "andra" (kolla bara på en vanlig tävlingsdag...) är att jag är medveten och jobbar hela tiden mot förändring. Förbättring. Och ingenstans försöker jag vara bättre än någon annan.
   
  Så prova att lära dig formulera dig mer konstruktivt eller också kan du prova att lära dig använda frågetecken. Sen vill jag bara ge dig ett tips på vägen: "MEN TA HJÄLP DÅ".
   
  Puss och kram!
   
  PS. "Speciellt kandar" - hm, nej jag tycker inte det är humant att ha två bett i munnen. Men det skulle snarare stå "speciellt pessoa" i den där kommentaren. DS.
   

  Jävlar i havet! Är det inte så att även JAG har ridit med pessoabett?!
  JO, och PRECIS därför vill jag att andra inte ska behöva göra det.
  Hej okunskap. Hejdå okunskap.


  Kommentarer
  Emma Malm

  Folk älskar att hitta fel, klaga och bekymra sig om andras liv. Tråkigt för dem!

  2014-08-17 @ 15:53:25 | URL: http://emmamalm.com/
  Emma Malm

  Folk älskar att hitta fel, klaga och bekymra sig om andras liv. Tråkigt för dem!

  Svar: Ja, visst är det så. Men att få inblick i hur man gör behöver inte vara dåligt (det är sällan dåligt), men då föredrar jag faktiskt konstruktiv formulerad kritik :P
  vinna.blogg.se

  2014-08-17 @ 15:54:45 | URL: http://emmamalm.com/
  Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

  Åh vilken bra blogg du har! Och du har så himla rätt! pessoa kan vara det värsta som finns i bettväg.. i mitt förra stall var det en tjej som red sin häst i sidepull, men tyckte att hon var lite seg (typ 20-årig travare haha) och då fick hon tips av en annan att använda pessoabett istället. "men jag vill inte ha bett i munnen på henne.." "nej men lilla gumman hon behöver det" var typ det hon fick höra.. så konstig inställning! Typ.. ah. Orkar inte ibland :c

  Svar: Men gud!! :( Och sen "tipsa" om sämsta skiten någonsin, nej fy! :/
  vinna.blogg.se

  2014-08-17 @ 20:39:51 | URL: http://neapocalypse.blogg.se/
  Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

  sv; men exakt.. usch. Men det var hemskt folk i det stallet, alltså ägaren skulle slakta en häst för att hon gjorde aldrig något med han, och han gick inte att ridas (stegrade och hade sig), jag tog en NH-lektion med honom, arbetade lite, sen såldes han till en annan tjej i ett stall längre bort, och nu övar dom på galoppombyten. Det var knappast hästen det var fel på..!

  Svar: Herregud, folk alltså! :S
  vinna.blogg.se

  2014-08-18 @ 10:23:27 | URL: http://neapocalypse.blogg.se/
  Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

  sv; jag vet.. rätt sjukt.

  Iallafall! Vill du göra bloglovinbyte? Du har en sjukt läsvärd blogg <3

  Svar: Jag tror inte jag har bloglovin, haha, är inte så insatt :P
  vinna.blogg.se

  2014-08-18 @ 13:54:06 | URL: http://neapocalypse.blogg.se/
  Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

  sv; jaha men du borde skaffa det!! <3 Det är superbra <3 gå in på bloglovin.com :)

  2014-08-18 @ 21:41:04 | URL: http://neapocalypse.blogg.se/
  Jessika

  Hej! Fin blogg du har. :)
  Det du skriver om i detta inlägget är just det som kan bli så dumt med bloggar, bilder och filmer... folk surfar omkring på nätet och kommenterar åt höger och vänster utan att tänka efter! Det är så lätt att plocka något ur sitt sammanhang och ge bloggaren skit för det. Förr publicerade jag gärna lite sämre filmer och bilder från träningar för att reflektera över dessa och visa sanningen, jag är inte perfekt och sitter fint i sadeln i varje ögonblick liksom... men det tråkiga är ju att det alltid finns läsare som bara ser bilden och inte texten där jag har skrivit mina reflektioner kring bilden. Då antar de direkt att jag alltid rider så som det ser ut på bilden... gah! Nu har jag blivit jätteförsiktig med vilka filmer och bilder jag lägger ut och det är trist, egentligen borde man väl inte bry sig men men...

  2014-08-19 @ 11:19:31 | URL: http://www.jessikaung.blogspot.com


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.