• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Lokal hopptävling i Braås med Aleccis 24/8

  Jag är så otroligt jättebesviken över denna tävling. Den var min sämsta tävling någonsin, vad jag kan minnas. Och nej, resultaten var inte "såå" dåliga, men min insats var under all kritik. Dessutom var stövlarna trasiga (gissa vem som glömde lämna in dem på dragkedjes-byta i veckan...) och jag var lite orolig för att mina båda säkerhetsnålar jag lyckades sätta dit skulle hålla sig stängda.
   
  Först och främst hade jag varit sjuk i 1,5 vecka, och dessutom jobbat två pass (12h/styck) när jag inte var riktigt hundra, precis dagarna innan. Jag brukar alltid vara trött efter att ha jobbat, men då jag även varit sjuk var jag helt slut mentalt.
   
  I vanliga fall brukar jag vara trött när jag åker hem från tävlingen; pga för lite sömn, dålig och för lite mat, man har koncentrerat sig och hållt fokus, planerat och utfört efter bästa förmåga. Det blir en hel den intryck under en tävlingsdag och i trafiken. Men på ditvägen brukar jag inte vara trött. Denna dag var annorlunda. Jag var lika trött som jag brukar vara på hemvägen redan på ditvägen.
   
  Gick banan, red fram osv. Aleccis var toppen! Verkligen helnöjd med henne. Pigg, glad, med på noterna och går som tåget. Hon känns mer och mer som en sån där "vanlig" häst som man bara behöver rida halvbra så går hästen själv. Alltså hon var helt fantastisk.
   
  100 cm A:0/A:0
  Jag tänkte hela rundan "lugn, lugn, lugn" för att ha möjlighet att hinna svänga (utan att dra) i omhoppningen. Men istället var jag sååå jävla trött. Aldrig varit med om något liknande på banan tidigare. Tappade koncentrationen och började tänka på annat mellan varje hinder... Banan var väldigt enkel, samtliga hinder stod för sig själva förutom de båda sista som var en linje. I kombinationen "fastnade" jag i uppsprångets-sits över hela b-hindret så var inte riktigt följsam där och kände mig elak för att jag blev kvar i handen. Men i alla fall så skulle vi "bara" över sista linjen också, men jag red inte. Orkade inte, helt enkelt. Orkade inte rama in, balansera upp och göra rätt. Så hon gled bredvid sista och vi tog om det. 4 fel på hinder + 2 tidsfel = 6 fel totalt.
   
  På vägen ut var jag jättenära på att börja gråta av utmattning och jag orkade inte ens sitta upprätt. Det fanns ingen som helst varken ork eller energi. Inte överhuvudtaget.
   
  Det var så få starter, plus att vi startade tidigt i andra klassen, att jag inte behövde ställa in henne i transporten. Men jag kände att jag var tvungen att vila en stund, så efter lite skritt och erbjuden vatten fick hon gå in och stå en kort stund medan jag la mig för att vila i 10 minuter i passagerarsätet. Var tvungen att försöka koppla av trots att jag egentligen var stressad då vi snart skulle vara redo igen, för nästa start. Efter dessa välbehövliga minutrar så tog jag ut Aleccis igen. Skrittade igen och red fram lite för att sedan ragga tag i en funktionär eller publik som kunde hålla. Uppskattar verkligen den hjälpen!
   
  När jag därefter gick banan så försöka jag ge mig några diskreta käftsmällar för att vakna till lite bättre. Försökte intala mig att jag bara behövde orka några få minuter, sen är det liksom klart. Det enda jag tänkte var "håll ihop, håll ihop, håll ihop". Satt upp och hoppade fram. Alltså vad jag älskar min bruna, glada häst!
   
  110 cm A:0/A:0
  Ett-två var en båge som gick bra, men redan därefter fuckade jag till det... Samma linje som i förra starten var med här också. Jag visade inte hindret ordentligt utan hon flöt ut åt vänster (inåt), men jag drev på så hon fick hoppa snett och i grovt undertempo, och dessutom jämfota. Snäll som hon är och tack vare att hon är så rädd om sig så fixade hon det, och sen såg hon det andra hindret och for iväg. Jag lät henne, men gav stöd. Långt språng fick det bli, och sen skärpte jag ändå till mig lite. Fem-sex var en bruten linje som vi fick till och vidare genom kombinationen som även den gick bra. Snabbt räta upp och få tillbaka henne för att vända något "tillbaka" över åttonde hindret som kom rätt fort. En oxer. Sista i grunden och vidare till omhoppning. Vände upp och kom lite, lite snett på oxern (planerat) och hon klippte den. Sen hände det jag var rädd för. Vi gick innanför ett hinder och kom snett (och jävligt dåligt. Dålig ridning som fan!) och den ena säkerhetsnålen stack in rakt i vaden när jag försökte lägga om skänkeln. Självklart släppte jag skänkeln av reflex i samma sekund... Stopp där. Tog om och hon hoppade fint. Vände upp, för att prova, snedare än vanligt på kommande oxer och hon brukar inte våga hoppa snett. Men hon tog läget perfekt, helt utan att ifrågasätta och tack vare det kunde vi rida innanför ett hinder till (som vi inte hade kunnat hinna rida innanför om vi hade hoppat hindret rakt), och vända runt upp mot sista, ett räcke. Men jag låste fast mig i någon framåt-sits och eftersom vi kom i ett bra framåtläge släppte jag iväg henne och förväntade mig att hon skulle hoppa av. Det gjorde hon inte. Så vi la en volt till och kunde därefter avsluta vår start. 0+16 fel totalt med tidsfelen.
   
  Som sagt, Aleccis var guld. Men jag är riktigt skitmissnöjd med min apkassa insats. Det var faktiskt bättre i andra starten än i första, så jag försöker vara glad för det istället. Jag var helt enkelt inte i tävlingsmässigt skick.
   
  En annan tjej sa till sina bekanta "men jag är i all fall glad att det var mina fel, och inte hästens", eller något i den stilen och jag håller med till fullo. Denna dag var det 100% mina fel, bara. Aleccis var felfri och jag red ihop massa, massa fel. Gör om, gör rätt.
   
  Jag hade ingen med mig, så varken bilder eller filmer finns från dagen.


  Kommentarer
  Emma

  Väldigt godkänt ändå tycker jag! Vet hur det är när man är trött har ju själv tävlat efter nattjobb och nog är man inte riktigt sitt rätta jag, ta med kaffe, red bull och gärna medhjälpare är mina tips!

  Svar: Just det ja! Haha, och här sitter jag och klagar ;) Går väl inte att jämföra med hur det borde kännas efter att ha jobbat natt precis innan. :)Ja, det hade verkligen underlättat om någon hade följt med. Då hade man pratat om annat och hållt igång = inte "kännt" att man var trött. Men inte så lätt alltid. Jävla dryga familjemedlemmar och vänner jag har -.-' höhö
  vinna.blogg.se

  2014-08-28 @ 19:22:34 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.