• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hard work, work

  Två saker står på "jobba-med"-listan med Aleccis just nu.
   
  Det ena är galoppen. Det spelar ingen roll vilken av filmerna jag tittar på, det är stel, spretig, kort galopp rakt igenom. Ibland kommer den fram när vi rider vanligt, ibland är hon mjuk, lugn och rund. Men jag ska vara mer konsekvent med att galoppen ska vara just rund när vi rider hemma, ett vanligt pass. Hela tiden, varje litet språng. Bakifrån och fram, varje ben ska ta ett helt ordentligt mjukt steg. För att försöka få med oss den galoppen in på banan så småningom. Väl på banan är det inget jag tänker försöka bråka med henne om. Energin och stämningen spelar in för mycket och jag har fullt sjå med annat. Sen är hon pigg och hoppglad också, och då blir galoppen som den blir - just nu.
   
  Nästa grej då. Jag har koll före hindren, men ibland redan över, men framförallt efter har jag riktigt dålig koll. När vi hoppar själva blir det ett ärovarv då och då för att hon piper iväg för mig. På tävling blir det slit och drag. Jag måste bli tydligare och även där, och konsekvent. Bättre koll efter hindren, så är det bara. Inga undantag eller undanflykter.
   
  Säger som de gör i varje program av Richard Scarrys Äventyrsvärld: Nå't att tänka på!
   


  Kommentarer
  Emma Malm

  Kämpa på!

  Svar: Uppmuntrande, tack! :D
  vinna.blogg.se

  2014-08-18 @ 21:52:12 | URL: http://emmamalm.com/
  Viktoria

  tänk såhär, nu har du granskat det som behöver förbättras och det är då du kan gå in för att justera. Det är även så framgångarna börjar komma! Jag är helt säker på att ni kommer utvecklas tillsammans och nå dit ni vill för ditt tankesätt är helt rätt. Fortsätt kämpa!

  2014-08-19 @ 13:54:51 | URL: http://letsriskourlives.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.