• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagen

  När jag kom ut till stallet igår så stannade hjärtat för en kort, kort stund. De båda bläsarna stod inne, men precis utanför låg en gul Pärlrumpa. Direkt på betongen, i lutningen, med ett ben dumt vridet mot kanten. Jag trodde givetvis inte att hon var död. Men blev orolig att det kunde vara kolik eller något annat som slagit till. Hon låg kvar när jag kom fram, men ställde sig snart upp. Tyckte dock hon kändes lite halvslö (inbillning?). Slängde till alla hästar sin lilla dagsdos havre och den gick ner. Inget tydde på något fel förutom att jag tyckte hon kändes lite småseg som sagt. Inte tillräckligt för att rubba allmäntillståndet. Kanske var hon mer nyvaken?
   
  Läget kändes okej och då red jag Aleccis. Vi måste jobba på linjer! Så jag balanserade stubbarna med några pinnar på sig borta på skogsvägen. Tre galoppsprång + ett galoppsprång, oxer, kombination räcke-räcke. Aleccis var taggad! Slängde sig över hindren och när vi hoppat dem några gånger så kom väl tröttheten ikapp för då skulle hon springa ännu fortare! Var riktigt svårt att få plats då, vill jag lova... Så blev plockepinn ett par gånger, men för det mesta fattar jag inte hur fan hon lyckas få över oss?! Landar liksom mer eller mindre i nästa hinder (syftar på kombin) och hinner ändå få upp tassarna. Kvick är hon minsann! Men förutom att hon blev hyper så fick vi till det riktigt bra några gånger också och själva anridningarna känns okej. Dvs jag tycker jag får mer och mer koll på hur jag ska göra och då flyter det på bra. Blev något dumt mellanläge en gång och jag får passa mig så jag inte bromsar in i hindren och tar bort galoppen vilket också hände någon gång. Men det ger mig en medvetenhet. Jag känner vad jag gör för fel och försöker göra rätt nästa gång. På så vis är hon bra, för det blir oftast så tydligt.
   
  Något jag däremot inte gillar är att jag liksom lutar mig framåt på linjen där det är tre galoppsprång och blir hängandes lite i handen istället för att "bara" sitta upp och försöka "fånga" henne på så vis. Tror det är en rutingrej och att det är för att jag inte tror att vi ska få plats. Något att jobba stenhårt på!
   
  Har väl mer eller mindre bestämt mig för att vi åker till Lenhovda i alla fall den 16:de. Tänkte hoppa över den då jag blir lite snål när det bara är en klass jag vill rida. Men det är så pass nära, go klubb och bra för oss med mjukstart efter sommarens uppehåll från tävlandet. Så vi åker dit och startar en 100 cm A:0/A:0 (så länge jag inte får jobb eller annat som måste prioriteras, såklart).
   
  Nästa för dagen var lillskiten. Vi fortsatte att bekanta oss med transporten och gav oss därefter ut på en kort tur. Ner och vända - standard. Därefter var det Pärlas tur, men jag hade inte hjärta till att kräva något av henne. Så jag longerade henne bara. Kul ändå att hon gör det så bra, med tanke på de ytterst få gångerna hon blivit longerad (när hon varit i mina händer). Räknade lite lätt och jag kan bara komma på att detta möjligtvis var fjärde gången på åtta år - vilket säger en del. Hon fick i alla fall känna sig lite behövd, även om det inte var så ansträngande. Sista hästen för dagen var S. Börjar bli mer och mer häst nu! Så häftigt att känna hur det blir mer och mer stabilt för varje gång.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.