• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Förändring - woopwoop

  Jag vaknade häromdagen med en känsla av "snart kommer jag stå inför ett val där det måste ske något drastiskt med hästarna". Jag vet inte vad den känslan kom ifrån. Det var inget jag drömt, eller något som är planerat framöver. Men jag fick en stark känsla av förändring. Inte ett val, utan något jag kommer tvingas till.
   
  Avlivning och försäljning, typ. Klippa känslobanden till hjärtat och lyda hjärnan. Men det är inget jag vill och inget som hänt vad jag känner till. Bara en skum, men otroligt tydlig, känsla. Och nej, det skulle gå otroooligt långt om jag behövde göra mig av med dem. Men ja, jag avlivar hellre en frisk, glad Pärla än att sälja henne. Alla gånger. Fy fan för att sälja henne och se hur hon förtvinar... :(
   
  Men nu är vi inte här och kommer förhoppningsvis aldrig att vara. Däremot vill jag ändå ha hjärnan förberedd för att det är djur vi håller på med (jag skriver rätt brutalt och känslokallt ibland, men jag är riktigt blödig egentligen - det är lätt att skriva...) och ju äldre de blir desto lättare är det att det händer något fysiskt.
   
  Det har dock blivit en stor förändring. Jag kommer i framtiden ha betydligt mindre tid att portionera ut över djuren detta pga något fantastiskt; jag kommer fortsätta köra lastbil, dessutom på heltid, under ett till två år till! :D Heja!Detta betyder även hejhej regelbundna hoppträningar, kanske dressyrträningar, bättre utrusning, osv. Jag ska på något vis lösa det på bästa sätt med den tid jag har när jag inte jobbar. I värsta fall blir Pärla pensionär på heltid men det vill jag verkligen inte då jag i samma sekund jag ställer av henne kan börja räkna ner på hennes liv. Tragiskt, men sant.
   
  Men å andra sidan har jag börjat oroa mig för hösten (innan jag fick beskedet) - hur ska jag ha råd med bara hovslagare till tre hästar? Lillis försäkring och ja, allt annat som kostar när man har tre hästar. Det är stor skillnad på två och tre. Men där kan jag alltså slappna av. Jag kommer ha råd att ha dem allihop. Om de så ska vara hagprydnader (kommer sååå aldrig hända!) så har jag i alla fall råd att ha dem. Nice!
   


  Kommentarer
  Emma

  Vilken underbar bild! Det märks att du tycker om din hästar😀

  Svar: Tack! :D
  vinna.blogg.se

  2014-08-08 @ 15:58:39 | URL: http://emmamalm.com


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.