• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • WAAH, idag jag kommer döööö!

  Men först blir det ridning av älsklingsdjuren. Ska se till att få det gjort innan klockan elva är tanken. #tidsoptimist
   

  Aleccis är, precis som många andra hästar, helt fantastisk på alla sätt och vis och ett av alla dessa ställen hon är fantastisk på är på nya platser vilket är himla smidigt då jag ofta åter själv på tävlingar. Det syns på bilderna jag klickar "runt om" när vi just är på tävling. Lugn som en filbunke.
   
  Förresten, en regel jag verkligen inte gillar någonstans är den vidriga "alla hästar måste ha knäppt träns med nummerlapp på sig så fort de är utanför transporten". Nummerlapp, ja, bra. Men träns? För mig ger det problem. Grimma är bäst på alla sätt och vis. Jag syftar främst på när jag ska lasta ur. I och med att jag ofta är själv så är det alltid ett störande moment att lasta ur då hästen inte får flytta på huvudet på så vis att något fastnar på vägen ut. Jag snurrar upp tyglarna så mycket det går, men tro mig, när de vrider på huvudet och kikar bakåt innan de går ut så finns det någon magnetisk spänning mellan tyglarna och massa skit de kan fasta i. Som tur är har jag bara varit med om att tyglarna fastnat och dragits sönder (och dragit lilla häst i munnen) en gång, och det var Mellonie, med splitter nya tyglar, i Hultsfred. Hon tog det bra, men hade jag fått lasta ur med grimma hade det inte hänt. Och mina hästar är smidiga att tränsa, springer inte iväg, mer eller mindre gapar osv, osv, så det hade verkligen underlättat att ha grimma på tävlingsplatsen när man ska ur/i transporten.


  Kommentarer
  Emma

  Ta loss tyglarna från tränset, sätt grimma och grimskaft ovanpå. Problem solved! ;)

  Svar: Krångel, haha. Det ska ju gå smidigt med ;)
  vinna.blogg.se

  2014-04-25 @ 11:11:52 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.