• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Vilken dag!

  Gårdagen var verkligen i en klass för sig. Först körde jag mjölkebilen från 03.30-16.45, och sedan skulle jag vara, med häst, i Sävsjö senast klockan 18 för då började P&Jn där.
   
  Först och främst så var det jätteroligt att äntligen får köra lite igen. Det var allt stor skillnad på att köra fullastat ekipage på 60 ton, jämfört med den vikt vi hade i skolbilarna på 40 ton. Det trycker på lite, kan man säga. Tar verkligen hundra år innan det händer något när man trycker på bromsen, och lika lång tid att komma upp i hastighet, och ännu längre tid att komma uppför backarna - men allt sådant är ju givet, såklart. Sen kör vi en hel del på smala små både grus- och asfaltsvägar. Men jag gillar det. Det är verkligen jätteroligt att köra. Det blir lätt mitt bästa sommarjobb det här!

   
   
   
   Åter i Vetlanda 16.45 alltså. 17.39 rullar vi mot Sävsjö (tack och lov för att det flöt på bra i trafiken för en gångs skull i rondeller, korsningar och vad gäller trafiken på vägen!), anländer 18.12 och skrittar av 18.59. Det var snabba puckar med andra ord! Men starterna tar jag i ett annat inlägg.
   
  Lite kul att min (yes, det har ju blivit "min" nu) mjölkebil åkte förbi ridklubben när jag precis lastat in hästen, haha. Visste iofs att den skulle förbi omkring den tiden, men ändå, fortfarande lite kul.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.