• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Understimulerad Pärlahäst

  Igår sa Pärla klart och tydligt att hon inte vill vila mer. Hon har ju fått vila helt och hållet sedan vaccinationen vilket är relativt ovanligt då jag brukar rida lugnt i några dagar innan de går som vanligt igen. Men i och med att vi avvaktade med knät och så hela vardagen nu de senaste dagarna så passade det faktiskt bättre att låta henne vila helt och hållet.
   
  Igår ville hon hemskt gärna följa med ut, men se det fick hon inte. Däremot tänker jag istället rida henne lite lätt idag för att känna så hon är fortsatt okej och ohalt vilket hon ju har varit hela tiden det senaste, men man vet aldrig. Aleccis får vila.
   
  I förrgår gick ju Aleccis pay & jumpen, och så red vi en kort, kort vända i byn på 35 minuter någonting. Det är ett sådant pass som egentligen inte ger något och som inte varken gör till eller från. På 35 minuter får de inte upp något flås så det kvittar rent konditionsmässigt, det var inte så att vi tränade på något direkt så det gav det inte heller. Det ger däremot en glad häst som får komma ut och se något annat än hagen en stund och det är viktigt för mig. Dessutom känn det bättre att hon får röra lite på sig efter hoppningen och sen kan hon vila idag sedan.
   
  Hon var i alla fall vrålpigg igår! Det kändes som hon inte hade blivit riden de senaste två åren och var lagrad med överskottsenergi, kan man säga. Vi gjorde mycket övergångar men det var väl ungefär bara det vi gjorde. Jag letade efter vettig ridning i lite mer samlad galopp och hittade dit så småningom.
   
  Åkte därefter till L och M. L är nu redo för nästa steg vilket vi påbörjade igår med toppenresultat. M red jag en stund. Vilken skillnad det har blivit i framför allt munnen på de få gånger jag faktiskt bara har ridit den hästen. Problemet har varit att han varit "hård men inte stark", men nu ser det bättre och bättre ut. Halter och avbrott kan vara lite dryga och det blir gärna några "oönskade" steg innan det sker något, men ändå, vilken förbättring det blir efter varje pass!

  Lilla Adde
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.