• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Tvångstanke, eller bara rutin?

  Jag har "min" parkering här uppe där vi bor. Den närmaste, längst in och den som är absolut krångligaste att parkera i (eftersom jag alltid backar in). Och alltid när jag har parkerar och ska stänga av bilden gör jag alltid vissa saker av rutin (eller om det är tvångstankar?).
   
  o Vrida av kupéfläkten så den är på 0-läget.
  Är fläkten på och blåser kalluft när man startar bilen så tar det längre tid för bilen att bli varm, även om det är marginellt, dessutom är det omysigt med kalluft rakt i nyllet när man startar den kalla bilen nästa gång/dag.
   
  o Stänga av vindrutetorkarna om det regnar.
  Jag klarar seriöst inte av vindrutetorkare som står på rutan när man stänger av bilen, haha. Vill bara vrida ner dem med våld och lägga dem i sitt "viloläge". Det är lika störande när man nästa gång/dag man sätter sig i bilen, och det troligtvis inte regnar, och vindrutetorkarna tar sig friheten att glida på rutan.
   
  o Peta upp solskydden om de varit nere.
  Det säger sig väl självt? Fult och opraktiskt att ha dem nere och samma där; hur stor är sannolikheten att de behöver vara nere nästa gång/dag man sätter sig i bilen? Relativt liten, anser jag.
   
  o Om det inte är min bil; dra bak sätet och fälla upp ratten.
  Syftar främst på hemtjänstens bilar, lastbilen men även om det är så att jag lånar någon annans bil. Det är helt enkelt så att jag är rätt liten, kort i rocken så att säga, och behöver sitta långt fram. När sedan någon normallång (eller skitlång, haha) ska in efter mig så får de problem och så blir de arga, hahaha. Då är det bättre att jag, som den snälla och omtänksamma människan jag är, gör i ordning för dem redan innan de ska in. Numera går det för det mesta ändå på rutin så jag tänker inte så mycket på det längre. Nackdelen är väl om jag glömmer att det är jag som ska ha fordonet nästa gång och då får ställa in skiten fler gånger när jag egentligen hade sluppit, men det kan jag leva med.
   
  Experimenterade förresten med lite knappar igår och upptäckte att han är ju en julgran! Roligt, för det är ju så man vill ha det men det är jobbigt att koppla om strömmen så det lyser rätt. Nice, nu ska det få lysa om honom, minsann. Kul! Och skönt för mig som slapp koppla om utan istället bara kan välja att trycka på en knapp, höhö. Att jag inte gjort det tidigare..!


  Kommentarer
  Lina Svensson bil och däck

  Jag har precis samma bil, vad roligt!

  Svar: Jaså? :D Är det en Classic du har eller som min, en vanlig hederlig 945 med vita blinkers, Classic-bakljus och turbogrillen? :)
  vinna.blogg.se

  2014-05-05 @ 12:10:05 | URL: http://dack-dack.com/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.