• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Täckesfri natt

  Nu går mina hästar utan täcken den första natten för i år, och än så länge håller sig temperaturen stadig. Men å andra sidan har inte de kallaste timmarna passerat än. Torr kyla är ju betydligt lättare för hästarna att hålla värmen i, än regn och vindar. Därför tror jag inte det ska vara några konstigheter, utan att de kan gå utan täcken nu när det är så bra väder. Skönt för dem att slippa äntligen täcken! Men med största sannolikhet kommer de nog inte gå utan från och med nu, utan när det blir värre/kallare så åker de väl på om nätterna. Men håller det sig dock som det är nu så ser jag ingen anledning att täcka dem.
   
  Inte ser de missnöjda ut.


  Kommentarer
  Jenny

  Åh det låter riktigt härligt för dom! :D
  Min häst har dock fortfarande ett tunt regntäcke på sig ute, då han med 99,9% brukar rulla sig och bli väldigt skitig. Men så fort det har torkat upp bättre i hagen så kommer även han få vara naken ute! Och dom kommer få gå ute dygnet runt en stund efter att dom har bytt hagar från vinterhagen till sommarhagen :)

  Svar: Oj, trodde inte det var någon som hade täcken på hästarna av just den anledningen men då är det bara jag som är ouppdaterad :) Jag önskar att jag också kunde ha flera hagar, typ som vinterhage och sommarhage, för det är värst vad det tar illa åt hagen när de har dem året runt (och vad skitiga/dammiga de blir för de ska ju givetvis alltid rilla sig på den värsta fläcken! :)) :D
  vinna.blogg.se

  2014-04-21 @ 09:59:08 | URL: http://narkeryttarna.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.