• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Smaka grus

  God morgon folks. Klockan är 02.49 och jag är halvdöd. Varför ska det jämt vara så svårt att koppla av när man ska upp svintidigt? Det är ett återkommande problem jag har. Somna kan jag (när jag väl går och lägger mig), men att koppla av när jag sover verkar stört omöjligt...
   
  I alla fall så tänkte jag dra gårdagen lite snabbt. Började med att åka ut till L och M. Jag hoppade med båda två, och det var väldigt roligt. Dock så snubblade M efter hindret så jag kullerbyttade av och landade lite halvilla på handleden, huvudet tog med en mindre smäll samt rumpan. Skönt att det inte blev något värre med huvudet, utan att det verkade klara sig.
   
  M och jag tog oss över 110 några gånger bara för skojs skull. Det är verkligen stor skillnad på när man hoppar smått och när det kommer upp lite, så kände att det vore en kul grej att höja mer än sist bara för skojs skull. Vi har satt upp ett litet mål nu med, så om en månad får vi se om vi är där eller inte - kul!
   
  Därefter hoppade jag även L. Det var en skeptisk ponny som klev över bommarna de första gångerna men sen drog hon mot hindren! Det verkar var en relativt hinderklok ponny och vilken teknik! Mycket rygg bjöds det på, minst sagt, och oja, detta är en tävlingsponny egentligen. Bra hoppteknik och trevliga gångarter.
   
  Efter ett möte var det dags för mina. Jag och Ida provade att släpa ner lite backar och dunkar med tillhörande pinnar på LP för att se huruvida vi fick plats eller inte. Det blev trångt, men var faktiskt helt okej så länge det var mindre än 50 cm högt ungefär. Först hoppade vi över "upphöjda bommar" kan man säga, gjorde det till en bana och det gick bra. Därefter höjde vi lite grann, hoppade lite till och avslutade med kombination för Ida och Pärla på 80 cm och jag och Aleccis tog samma, men avslutade med att hoppa ett räcke lite högre men då började det bli väldigt trångt. Pärla tyckte förresten att det var riktigt kul! Hon "halvbockade" (körde ner huvudet, eller ja hon hade nästan näsan i marken, haha) ordentligt, många gånger och bjöd på hindren så fort de kom upp lite. Kul för henne att få lyfta lite på fossingarna igen!
   
  Aleccis kändes bra. Men ju mer vi hoppar desto piggare blir hon ju. Jag måste fokusera på rätt saker, för framför allt en gång så höll jag på att tappa stigbygeln och då la jag typ 100% fokus på stigbygeln och när vi väl kom till hindret så var det inte konstigt att hon undrar vad jag vill. Men så länge jag skötte mig där uppe så skötte hon sig där nere, och det var den mesta av tiden. Det var bara två missförstånd, som jag tar på mig.
   
  Nu väntas lastbilsåkande större delen av dagen och därefter rids mina hästar, en eller båda beroende på tid och trötthet, och Aleccis kanske tvättas av om det är bra väder. (Solen har inte kommit upp än så lite svårt att veta hur det blir.)
   
   


  Kommentarer
  Emma

  Tack för mitt i natten läsning :D Sa vi inte att du skulle träna på att sitta kvar på hästen? ;)

  Svar: Haha, lyckan när man går in IGEN på en blogg för att man inte har något att göra och så finns det ny läsning, been there ;D Jadu, jag tänkte prova om huvudet skulle palla en gång till :P
  vinna.blogg.se

  2014-04-02 @ 05:08:48 | URL: http://xoffbeat.blogg.se
  Ida

  Tjusigt!!!

  Svar: Tack (:(:
  vinna.blogg.se

  2014-04-02 @ 22:33:59 | URL: http://tobehappy.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.