• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Skillnaden som gör skillnaden, om och om igen

   
  Här är en bild på dagens hittepå. Tänkte alltså hoppa med Aleccis idag. Exakt det som är på bilden; fyra räcken med ett galoppsprång mellan varje, och avslutningsvis tog jag ner dem i mitten så det bara var första och sista kvar där vi skulle ha in fem språng - och varje gång satte vi den! Fem språng varje gång, men inte kanske exakt lika stora, iofs är det för mig en mindre bagatell just nu. Fem språng skulle det vara och fem språng blev det - nice.
   
  Jag har funderat ännu mer (såklart) och har börjat oroa mig även över benskydden. Använde därför vardagsskydden och drog åt dem lite mer än vanligt (inte hårt, men hårdare för att eliminera brännrisk - inbillning eller inte, men här ska det göras skillnad!). Hade även pullarnosgrimman på henne, men så lös så hon nästan tappade den nedre remmen. Sedan tänkte jag på min sits; räta upp mig, rama in och mjuka, låga händer. Låga ja. Där har vi ytterligare en grej jag gör, och framför allt då på linjer; håller händerna väldigt högt.
   
  Red fram på en äng. Haha, pappa åkte förbi med traktorn och flytgödselvagnen typ fyra gånger eller något, så vi fick lite mer intensiv sådan träning med. Det kan man aldrig få för mycket av! Men vi fick även dela äng med dem han hade spridit på så det luktade väl inte hallon kanske, men det luktar fortfarande hundra gånger godare än t ex cigarettrök. Vi höll oss på en plätt där det inte var gödsel än och så gjorde vi lite volter och sådär i trav och galopp - hon var så himla, himla fiiiin! Kunde bara sitta upp så kom hon tillbaka och ville jag ha tillbaka henne ännu mer så räckte det med att ta (eller mer "känna") jättelite i tyglarna. Det är då man bara kan sitta där och njuta i stort sett. Det blev inte sämre sedan då vi hoppade. Hon var helt klockren! Hoppade bra, lyssnade skapligt och inga som helst tendenser till annat än att hoppa.
   
  Att det kan variera så otroligt från dag till dag! Men det är bra med en känslig häst, för då är man så illa tvungen att lära sig RIDA och göra rätt. Endast rätt är bra nog, liksom. Gör jag rätt så bjuder hon till, så egentligen är hon himla lätt; gör rätt och hon gör sitt yttersta.


  Kommentarer
  Emilie- livet med en häst som har Artros

  Åh hoppa i "skogen" va längesen!

  2014-04-15 @ 06:35:26 | URL: http://Www.teamkoel.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.