• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sjuttiotvå bast

  Jag erkänner. Veterinären skrämde mig i torsdags när Pärla blev vaccinerad. När jag (och Ida för den delen) ridit har det inte varit några konstigheter alls, men ändå blev jag så skrämd. Magkänslan hoppade på osäker-tåget, och jag är orolig att hon faktiskt har ont, trots allt.
   
  Som jag nämnt tidigare så är målet med Pärla för resten av henne liv att hon ska hålla. Hon ska hålla så bra det bara går och för att få så bra förutsättningar som möjligt så motioneras hon, så hårt och ofta det går. Det är hur jag anser hennes kropp får må allra bäst.
   
  Men idag får jag väl se mig besegrad. Ibland är det inte bästa medicinen att motionera stenhårt för att må bra och hålla. Ibland vill kroppen ha vila istället. Därför får Pärla återigen några dagar där hennes 72-åriga kropp (om hon vore människa) kan ta igen sig så gott det går och är det så att hon trots allt har ont så mår hon bara gott av att få slippa frestas av ryttarvikt och hårt underlag. I alla fall i några dagar. Så kör vi igång igen om några dagar.
   


  Kommentarer
  Lollee

  Hoppas hon blir bättre snart!

  Svar: Jag hoppas att det bara är inbillning från min sida. Älskade gamla häst<3
  vinna.blogg.se

  2014-04-10 @ 21:08:52 | URL: http://nattstad.se/galenilivet
  Evelina Blomqvist

  Har det hänt något eller är hon bara inte purung längre? :O
  Och innan du läser det själv vill jag bara ha det sagt: mitt senaste inlägg är på inga sätt riktat mot dig, även om del delvis inspirerats av dig. ;)

  Svar: Jag kan ta det, haha. Men det är så sjukt för när jag läser något som är välformulerat och med bra argument då börjar jag genast tvivla på min åsikt och vart jag står. Men det är väl så människan fungerar med vår såååå suuupeersmaaaraaa hjärna, i guess ;)
  Nej, inget speciellt har hänt med min tant (och detta är inget som skulle kunna leda till hennes död! :O *kände bara för att säga det*), men hon har en "knöl" på knät och jag la inte direkt märke till den (för att hon alltid, vad jag kan minnas, har sett ut så) men när veterinären la märke till den och började klämma och känna, vi travade med Pärla, vände henne och checka litegrann (och hon visade inget) så blev jag ändå skrämd att tänk om det faktiskt är så att hon har mer eller mindre ont men utan att visa det. Så därför får hon vila lite, för jag vågar inte fresta knät om det nu är så att hon döljer något för mig. Nackdelen med hästar med skyhög smärttröskel!
  vinna.blogg.se

  2014-04-10 @ 21:17:31 | URL: http://epicevelina.blogg.se/
  Evelina Blomqvist

  Oh I see, jag har också en som kan gå dag ut och dag in utan minsta antydan till att något gör ont. Starkt av dem, men det lurar en så himla mycket. Min ponny var tvärt om; han fick ett myggbett på karleden och vägrade sätta ner benet. Visst tyckte jag att han var fjantig, men samtidigt var det väldigt tacksamt: hade han ont så talade han om det DIREKT! ;)

  Svar: Vad skönt! Tänk om alla hästar vore sådana <3 Då behövde man aldrig oroa sig; rörde sig hästen rent, så var den helt enkelt frisk ;)
  vinna.blogg.se

  2014-04-10 @ 21:44:05 | URL: http://epicevelina.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.