• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J med Aleccis i Eksjö

  "Full gas eller inte alls" - igår var det "inte alls".
   
  Det fanns lite olika "problem" som gnagde i mig redan innan vi började, till och med innan vi ens hoppade fram. Men så började jag bli stressad och körde på ändå. *dumt dumt dumt*
   
  Jag kom aldrig ner i sadeln. Det var som att jag hade ett höghus mellan mig och sadeln - jättestörande! Jag MÅSTE ner i sadeln för att kunna ge Aleccis det stöd hon söker i hoppningen, så redan där blev jag väldigt mentalt störd. Sedan är det detta med nosgrimman. Alltså jag HATAR nosgrimmor. Äcklig uppfinning som inte fyller någon funktion nu för tiden, men likt förbannat ska den sitta där och vara i vägen. Jag rider alltid Aleccis (och Pärla för den delen) utan nosgrimma, och även hoppar. Men inte på tävlingar/P&Js, då har jag pullarnosgrimma. Detta för att hon blev livsfarlig en gång när jag startade utan nosgrimma. Jag känner att jag behöver den för att ha större chans att få igenom det jag ber om. Ja, när jag tar i tygeln vill jag ha respons, så enkelt är det.
   
  Tidigare har hon visat missnöje genom att slänga med huvudet och så ibland när jag använder den igen efter att det har gått en längre tid sedan sist. Men då har jag bara sett till att använda den några dagar efter varandra och då har det inte varit några problem. Dumt nog tänkte jag inte på detta inför P&Jn och Aleccis var hemsk. Stackarn ville inte ha nosgrimman och hon var missnöjd. Det syntes nog inte, men det kändes. Fokus låg på fel sak och när jag bad om något så hände inget och då tog jag mer i henne vilket direkt resulterade i att hon inte förstod vad jag ville; svänga? bromsa?
   
  Men vi red ändå. Hon hoppade fint på framhoppningen och vi gick in på banan. Ett och två gick bra, hon kändes riktigt fin. Men så bröt hon ut på trean och fyran, eller rättare sagt; jag gjorde något omedvetet som tillät henne, eller till och med uppmuntrade henne - inte vet jag - att bryta ut. Femman, sexan a-b gick bra, sjuan gick väl bra även om vi gick på ett för lite galoppsprång och avslutningsvis åttonde hindret. Vi kom runt på åtta fel men ingen höjdarrunda...
   
  Slet av nosgrimman det första vi gjorde efter jag kom ut från banan och så in på framhoppningen igen för att göra om, göra rätt. Hade inte alls lång tid på mig, men försökte verkligen för allt vad jag var värd att komma ner bättre i sadeln. Det var svårt, och det kom inte sådär "av sig självt". Var inte nöjd. Hoppade räcket ett par gånger. Inga problem, fin häst. Och definitivt bättre, "friare", i munnen.
   
  In på banan igen. River ett, men två och tre gick väl bra. Bröt ut tre gånger på fyran... Omstart och försökte igen; ett, två och tre gick bra. Bröt ut en gång på fyran, men kom över på andra försöket den här rundan. Aleccis halvslängde sig/drog vänster rejält och jag hängde i högertygeln för att lägga en volt. Lyckades göra en volt och styrde sedan mot femman. Hon hoppade och vidare mot sexan. Bröt ut där. "Utesluten" säger speakeraset som inte ser skillnad på en voltjävel och ett stopp, eller i det här fallet; bryta ut. Blev riktigt sur på det faktiskt, då det är en klubb som är rutinerade i tävlingssammanhang och borde ha koll på vad man gör på banan... Kom igen på kombinationen, rev bakbommen på a-hindret men kom igenom, hon hoppade bättre på b. Ut från banan pissed jävla off.
   
  Förbannade jävla skit. Kul att ligga på botten och kräla igen då. Jävligt roligt. När hon var så fantastiskt skitfin tidigare i veckan. Jag skulle verkligen behöva hjälp med någon som ser vad det är för fel jag gör, för i dessa lägen har jag ingen aning. Jag begriper ju såklart att det är jag som gör något galet där uppe, men vad? Jag tycker jag håller om, överger inte, motar vänstersidan, mjuk i handen, bra blick osv, osv.
   
  Och så tycker jag så himla synd om Aleccis eftersom jag är så himla ojämn; antingen går det skitbra och felfritt eller så går det åt helvete och så kommer vi inte ens runt. Förbannade jävla skit. Orkar inte det här - IGEN.
   

  Kära lilla hästen. Säg vad jag gör för fel så jag kan göra rätt istället.


  Kommentarer
  Emma

  Men du ett bakslag gör väl (för fan) inget! Ni är tillbaka till nästa tävling på NTR! Så det så! Hade gärna hjälpt men det känns så långt att åka, fast just nu har jag ju inte min egen att rida så lite tid över finns ju..?

  2014-04-13 @ 11:58:47 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/
  Stockholmsjenna.se - En del utav HorseSpot

  En fundering är varför du har pullarnosgrimma? Finns det någon anledning?
  Pullarnosgrimma är ju till för hästar som pullar (galoppsporten från början). Många hästar som inte pullar tycker dock att det är obehagligt med den nosgrimman och istället tenderar att dra ännu mer eller gör annat för att dra sig ifrån det obehagliga trycket.

  2014-04-13 @ 12:12:06 | URL: http://stockholmsjenna.se
  Josefina

  Har du filmat?
  Lägg isf ut dom så är det lättare att se vad som händer .
  Tyvärr räknas ju volt som stopp/bryta ut också även om det är på pay and jump.
  Det är en bergochdal bana med dessa hästar så kämpa på bara !

  2014-04-13 @ 15:29:57 | URL: http://jnordlund.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.