• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J i VRF med Aleccis

  Jag är så nöjd över min rakethäst idag! Och inte bara det, utan jag är skapligt nöjd med min egen insats också, och det känns riktigt bra. Redan på framhoppningen kände jag hur jag hittade så himla rätt. Inte kanske när vi red runt, men mot hindren hittade jag en riktigt bra sits där jag kom ner i sadeln, höll om henne men samtidigt kunde jag "öppna" till henne. Jag är bergsäker på att det var vad som hände i Sävsjö i torsdags; på framhoppningen satt jag på det "öppna" viset, men mot första hindret knep jag och då gick det inte. Sedan tänkte jag på att öppna upp för henne och då gick det bättre. Så hela dagen har jag fokuserat på att öppna upp så hon får plats under mig. Och det har verkligen fungerat. På framhoppningen hoppade vi lilla två gånger och därefter en gång på räcket och två gånger på oxern. Hon ligger ju på framför allt efter hindren men just mot dem var hon perfekt, så jag kände att det räckte så.
   
  100 cm
  Denna rundan var helt klart årets bästa hittills! Hon var relativt lugn, lyssnade tillräckligt bra och det kändes riktigt bra faktiskt. Tyvärr så såg jag på filmen att jag sågar i henne mycket och själv rörelsen är omedveten men det är medvetet att jag vill ha tillbaka henne så det måste jag verkligen skärpa till mig med. Det var inte alls kul att se hur händerna går fram och tillbaka. Usch och fy! Men som sagt, känslomässigt var det en bra runda och Aleccis kändes toppen. Felfritt tog vi oss över alla hinder.
   
  Jag hade anmält oss till 110 cm också, men efter Sävsjös fiasko (haha) så var jag inte säker på om vi skulle starta det, utan eventuellt köra två starter på metern istället om det inte skulle kännas bra i första starten. Men nu kändes hon så bra så vi körde på som jag tänkte från början. Jag hoppade inte fram igen utan skrittade bara lite och tog jättelite trav och galopp på framridningen innan vi skulle in. (Haha, det blev ett rött streck under "jättelite" för datorn tyckte väl inte att man kunde skriva så.)
   
  110 cm
  Jag skulle ljuga om jag inte tyckte det kändes som en halvdålig idé, dessutom fick jag inte någon bra känsla i galoppen på väg mot första hindret. Som om inte det räckte så hittade jag inget läge och släppte iväg henne. Det blev att hon fick gå av stort och flackt, och vi rev första hindret ordentligt. Sedan höll vi högre tempo den här rundan och i och med att jag inte drog och slet i henne så ser det nästan trevligare ut, även om det blev rätt stressat. Linjen 2-3 tog vi på fem och gick enormt på oxern som var tredje hindret. Sen tog jag tillbaka henne rejält innan vi styrde vidare mot kombin som var 4a-b. Femman kom vi skitstort på, sexan kom vi helt perfekt på. Så skulle vi komma på alla hinder, och man känner verkligen det redan innan att "nu blir det bra". Sjuan höll vi på att missa i båda starterna men det gick ändå och så avslutningsvis över åttan. När hon kutar på så där så tappar jag mina ben (får verkligen inte fuska med benen!) och det är då hon bryter ut, men även att jag tappade benen här och där, så tog hon hand om uppgiften och fixade det på egen hand. Det betyder att hon är så pass "tillbaka" nu och det gör mig riktigt glad. Inga tendenser på att bryta ut, med andra ord. 4 fel.
   
  Jag är inte riktigt lika nöjd med min insats i andra rundan. Men generellt gäller det för mig att lyfta blicken mer än vanligt för då hinner jag med att tänka och vara ett steg före Aleccis och då gör det inte så mycket att hon har så bråttom. Det är mycket detaljer som ska förbättras, men jag är som sagt nöjd med både hästen och hyfsat nöjd även med mig idag.
   
  (Om hästen själv får välja avsprångspunkt...) 
   
   
   
   
   
  Jag langar filmerna ikväll någon gång när jag hinner.


  Kommentarer
  Alva

  Åh Gud va roligt ändå att du redan hittat några knappar! Tycker du rider henne superbra!

  Fyfan vad jag blivit hopprädd nu när jag inte har min säkra opaline(dvs smitit undan EN gång vid ett hinder som var typ 80cm bred stående planka och utan hinderstöd.....)
  Blev helt pirrig av första bilden, exakt så var Opaline också, varför inte hoppa längdhopp inklusive höjdhopp med pilot liksom :D

  Skulle aldrig klara 110 bana på en pigg häst, ser fram emot filmerna!

  2014-04-05 @ 22:17:23 | URL: http://nattstad.se/alvawallberg


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.