• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat P&J i Sävsjö med Aleccis igår

  Det var rekordsnabbt avklarat då vi bara var på anläggningen i ungefär en timme. Skönt, eftersom jag var rätt trött efter en lång dag, men när man är sen så är inte den högsta önskan att de håller ett högt tempo på arrangemanget, haha. Men det löste sig ju!
   
  Direkt när vi kom dit så sprang jag och betalade och visade vacc-intyget. Sen ut med hästen, skrittade bort till framhoppningen, in där och värmde upp. Började hoppa, skrittade, hoppade på "rätt" höjd och sen göra sig beredd för att gå in på banan. Banan fick jag lära mig lite halv om halvt när vi skrittade bredvid den för att ta oss till framhoppningen.
   
  Men bara det att jag kom ihåg den och hoppade alla hinder i rätt ordning är ju lite av en vinst för någon så "ban-blind" som mig. Jag har i alla år haft svårt för att minnas banor, eller det var sämre förr men jag litar inte alltid helt på att den sitter. Skönt att det inte var några problem i alla fall. Däremot var det lite klurigt på linjerna då jag inte hade någon aning om antal språng och då är det lättare att sikta, hålla om och så väljer hästen att gå på mindre och få sina jätteframåt-träna-längdhopp-språng.
   
  I alla fall så var hon hur lugn och fin som helst på framhoppningen. Verkligen hur trevlig som helst. Jag kände att det kunde bli bra rundor idag om det fick hålla i sig. "Tyvärr" (beror på hu man ser det, haha) så blev hon sig själv efter några språng på rätt höjd. Då får hon så himla bråttom och så gör hon allt i sin makt för att komma stort så hon kan hoppa på fart och dessutom långt så det är svårt att få tillbaka henne efteråt. Men hon var ändå klockren på hindren, så inte klagar jag.
   
  100 cm
  In på banan, kollade igenom hindren, gjorde oss redo och galopperade mot första hindret. Ett språng ifrån bryter hon ut. Kommer igen, med lite mer fart, mer bestämda skänklar och mjuk hand. Hoppar utan problem men redan då går det fort. Tar tvåan, bruten linje mot trean räcke-oxer, och vi går på fem språng. Det var fem enorma språng, fort gick det och stort kommer vi men hon bara kör. Fyran på diagonalen går bra, vänder upp på långsidan fem-sex, oxer-räcke. Fem språng där också, det går väldigt fort och vi sparkar ner räcket. Drar allt vad jag orkar i högertygeln och tar i allt vad jag kan med vänsterbenet för att kunna lägga en volt, får tillbaka henne och fortsätter på brutna linjen sju-åtta, räcke-oxer. Minns inte, men har för mig att det kanske blev fem där emellan också. Alldeles för lite överallt, och sjukt mycket fortare än vad som är hälsosamt. 12 fel.
   
  100 cm
  Stannar kvar på banan. Andas lite när ett ekipage hoppar och så vår tur igen. Det är bättre denna gång. Fortfarande fort, men vi tar oss igenom hela banan utan fler problem än just hastigheten och antalet galoppsprång (vilket blir samma denna gång, oavsett vad jag försöker med). Vi klonkar i samma hinder som vi rev i första rundan, men den låg kvar. Sen kom problem. Jag är väldigt, väldigt nära på att tappa stigbygeln på högerfoten och börjar försöka få in foten igen och återfå balansen men det är svårt när det är skarp sväng och går fort men precis innan hindret kan jag stå på tå längst ut på foten och ge henne i alla fall lite skänkel på den sidan och sen fortsatte vi halvbalanserat bort över sista också. Felfri runda, men inte så bra om man ser till känsla. Värdelös om man ser till lydnad, men hästen var himla glad!
   
  Lite överseende får jag nog ha eftersom det var första utomhus. Men just detta med att få in rätt galoppsprång är det jag tycker är allra värst. Det blir livsfarligt om vi ska gå på få enorma språng och en olycka är snart inte långt bort om det ska fortsätta såhär.
   
  Det sitter hos mig, och då framför allt mentalt. Jag måste jobba på den delen och sen få ut den till hästen. Men jag vet även att ju mer vi är ute, desto mer lugnar hon sig så vi kämpar som vanligt vidare. Något jag däremot är jättetacksam och glad över är hur fantastiskt underbar hon är i övrigt! Smidig att ta med, står så still så hon märks inte när man kör, är glad och lugn när man är framme, okomplicerad att lasta ut, fixa i ordning, vara på nya platser generellt (även att hon är så himla tittig i vanliga fall) och ja, när man åker själv, är stressad osv så är det verkligen guld värt. För så var det idag. Jag hade ingen med mig, så det finns inget dokumenterat från dagen.
   
  Förutom en suddig avskrittningsbild.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.