• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Resultat lokal hopptävling i Norrahammar-Taberg med Aleccis

  Aleccis har varit världens mest fantastiska asjätteskitfina häst på framhoppningen, båda gångerna. Verkligen som renaste guld. Men på banan följer inte det med över huvud taget.
   
  Började med att hon slängde och kastade längs hela långsidan i första klassen. Jag försökte ändå rida mot första hindret, men det är verkligen helt kört långt innan och när vi är framför så slänger hon sig åt vänster och i ren förtvivelse snurrar hon runt ett par varv. Tar om det och rider som jag tänkt; felfritt, bra känsla förutom att det gick fort.
   
  Jag tänkte nämligen vara väldigt noga med skänklarna och utsidan i dagens starter, precis så jag red förr och det som hittills har fungerat bäst för oss men som inte är korrekt enligt skolboken (då jag låser hennes bogar när jag sitter så och det är en av anledningarna till att hon kan vara svårkontrollerad). Men jag skiter i det, för vi vill inte ligga i en kravlande hög på marken och förgäves försöka leta efter ett snöre som heter självförtroende som vi kan dra oss upp med hjälp av. Eller något. Så back to old style.
   
  Räknade fel, eller blandade snarare ihop mina startnummer, till nästa klass så först blev det längre väntan där vi tog det lugnt (för jag trodde vi hade för lång tid på oss), men sen hade jag visst som sagt blandat ihop numren och då skulle jag in på framhoppningen. Vi var alltså "klara" på framridningen, men stod sedan i skuggan och väntade.
   
  I 110 ville hon inte alls. Hon kändes lika tråkig i början till denna klassen och liksom "står emot" fast inte framåt eller i hastighet, utan att hon inte alls är med mig. Jag tänkte inte göra samma misstag igen, utan tog fighten genom att lägga en volt och försöka få med mig henne. Gjorde en halt och sen höll jag på att inte ens kunna flytta på henne. "Startsignal är given", ja, jo men vi är på väg här borta! Kändes som hundra år innan jag fick rörelse i hästen och då började jag såklart bli stressad. Full gas över ett, två och jättestort hemskt hopp eller trean som var en hyfsat stor oxer. Rev den, stackare, som hon kämpade för att inte riva. Sen kommer jag inte ihåg, men tror vi slank förbi fyran, tog den på andra(?), för vi vägrade mot kombinationen och jag DROG allt vad jag var värd i högertygeln för att hon INTE skulle dra förbi. Ska hon vägra så ska hon fan stanna framför hindret. Tog om, hemskt, hemskt, hemskt, men igenom kom vi. Sen drog hon förbi sexan också. BRA JÄVLA JOBBAT, ryttarfan. Hon stänger av och sen rusar hon. Bredvid. Lyssnar inte för ett ögonblick och det är fan värre än om hon "bara" skulle banga ur och helt enkelt inte våga.
   
  Nu är det ju uppenbarligen det hon gör, bangar ur alltså, och mitt stöd är inte tillräckligt men det i sin tur beror ju på att jag inte kommer fram till hjärnkontoret... Förutom pissdåligt resultat så hade vi ändå en bra känsla där jag är nöjd med min ridning i första klassen och så var vädret PERFEKT! Helt underbart bra, lagom varmt, strålande solsken, klarblå himmel och heeelt underbart. Sen är det ju en trevlig tävlingsplats med, och det gör det inte sämre.
   
  Min kära kollega som skulle vara kameragubbe hängde inte med, så det blev som det blev. Däremot var Emma översnäll och fixade så jag i alla fall kan se hur det så ut. Första rundan finns på film här.

  Tack igen för bilderna, Anna! :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.