• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nyvaccinerad

  Det var länge sedan Aleccis hade en "alla-hjälper-betyder-galopp"-dag, men idag var en sådan dag. Vad man än ber om, så tolkar hon det som galopp. Då är jag för otydlig, men jag tror även det hänger med efter gårdagens race. Hon är väl fortsatt uppe i varv mentalt eller jag satte väl henne i det tillståndet när jag satt upp.
   
  Vi skrittade fram länge, mer än dubbelt så länge som vanligt och sen travade vi en bra stund. Därefter begav vi oss in på LP. Små serpentinbågar med halter på medellinjen, volter, skänkelvikningar, övergångar, tempoväxlingar mm. Jag försökte få henne att vara fokuserad på mig genom att be henne om olika saker direkt efter varandra. Hon blev mycket finare efter en stund, men fortfarande ville hon gärna ta galopp även om jag tänkte att vi skulle göra något annat. När vi galopperade låg hon kvar och var väldigt lugn och gick gärna låg, men det kändes tyvärr rätt kortvarigt så imorgon har jag med största sannolikhet min galenpanna tillbaka igen. En timme och tio minuter blev det.
   
  Veterinären kom förbi och vaccinerade Pärla innan jag hann rida henne, så hon "slapp undan" fläskrörelserna idag, haha. Skönt för henne. Vi nojade lite över en knöl hon har på ena knät, men hon visade inga tecken på smärta, varken vid lyft av benet, kläm av knölen eller i trav. Anledningen att jag inte har reagerat på den är för att hon alltid har haft "knöliga knän", nej men jag kan inte minnas när hon inte har sett ut sådan. Men vi ska avvakta och se. Först blir det nog vila helt och hållet av flera anledningar, sedan ska jag rida och känna på henne så småningom. Igår var hon som sagt "ren och fin", och det har hon varit länge nu. Men man vet ju aldrig. Det kan ju dessutom ha varit något som uppkommit sedan förra ridpasset. Hon är ju hård som sten den där hästen, så det kan ju vara så att kroppen säger ifrån utan att hon gör det. Älsklingstanten.
   
  Från idag, efter att veterinären var förbi. Inte ser hon ut att lida inte.
  Fast hon lär ju inte bli mindre tjock med lite vila...


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.