• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nytt försök; tävlingsdags!

  Jag har varit rätt otaggad på tävling. Det krävs ändå lite av en viss sinnesstämning för att komma i rätt uppladdning. Eller alltså det blir helt enkelt ännu roligare när man känner att tävlingslusten är stor och man inte vill något hellre än att lasta hästen och åka. Men i och med att jag körde igår så kändes det inte som helg och då hade jag svårt att komma in i känslan. Däremot så har den infunnit sig nu och det ska bli väldigt roligt att åka iväg.
   
  Det blir jag, Aleccis och min mor som åker till Aneby idag och solar mellan klasserna. Älskar vädret! Jag har helt och hållet prioriterat bort resultathetsen och nu ska jag åka dit och hitta tillbaka till den ridning och den mentala biten jag hade i höstas, släppa alla tankar på att rida bättre - rid svenskt dåligt om det så är vad som krävs. Svankig rygg och nedtryckta hälar, baktungt och fladdrande nävar. Det gör inget, bara det kan leda till att jag har kontroll på mina tankar och hittar ett flyt.
   
  Jorå, det känns faktiskt bra. Aleccis var megafin sist vi hoppade, så sköter jag bara min del i vår deal så kanske jag kan få åka hem med två rundor där känslan börjar komma tillbaka i alla fall. Det är mitt mål för dagen; hitta den där känslan vi hade förr där vi båda vill lika mycket även om det utåt sätt inte alltid blev samma sak. Hon vill bestämma, både tempo och avsprångspunkt, men bara för att hon vill det så är det inte rätt. Jag vill inte det, men det är därför det är svårt att hoppa med henne, för hon kan själv och vill för allt i världen inte lägga det ansvaret i mina händer. Det blir så jävla svårt, verkligen jättesvårt, och framför allt när jag inte kan tygla mig själv utan hamnar i den där stressituationen som har följt med mig under alla år på banan.
   
  Resultatet på pappret är oviktigt, och hur det än går så vinner vi rutin.
   
  Om jag alltid kunde ha samma mentala styrka och stabilitet på banan som jag har bland skogshindren, så hade ett stort problem aldrig uppkommit från första början. Men nu är det inte så...


  Kommentarer
  Henny Vinlöf :)

  SV: Det står på hemsidan information om Ullas träningar. Tips är att åka dit och kolla en gång på några ryttare, man lär sig verkligen jättemycket av att lyssna då hon mest pratar hela lektionerna haha.

  Hoppas det går bra på tävlingen idag! =)

  2014-04-27 @ 13:53:30 | URL: http://hennyvinlof.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.