• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Nöjd och tacksam

  Jag är nog ganska tacksam som hästägare/ryttare. Nöjd med nästan allt jag ber hästarna, oavsett hur resultatet egentligen ser ut. Som igår. Hur många skulle egentligen vara nöjd med de rundorna vi gjorde? Men jag är det. Nöjd och glad, och tacksam för att hästen anstränger sig för min skull.
   
  Sen finns det såklart saker jag stör mig på, och det senaste är mina hälar. Alltså vad sysslar jag med? Trampar ner dem för allt vad jag är värd - och till vilken nytta? Stel bakkärra och full gas har vi redan och behöver inte mer av den varan så det där med att sträcka ut hälsenan allt jag orkar, nej, jag måste hitta något sätt att bryta det mönstret. Men det är en ovana som har satt sig djupt.
   
  Jag är i ett lite mellanläge med stiglädren just nu. När hon studsar så måste jag ha dem så korta som jag har dem nu för annars låser jag knäna ännu mer och ja, jag studsade ju av i somras för att jag låste knäna. Den risken är större med längre läder. Men om jag länger dem så blir foten bättre. Samtidigt så blir det katastrof med balans och sits över hinder istället. Och det har jag redan problem med. Inte sitsen så mycket, den är helt okej faktiskt framför allt vad gäller just skänkelläget i språnget, men balansen är inget vidare. Ett mellanläge, som sagt.
   
   


  Kommentarer
  Katta

  Hej! Fin blogg du har. Kolla gärna in min blogg om du har tid :) Skulle betyda jätte mycket! Fortsätt gärna läsa den om du tycker om den :) Ha en bra dag stor kram.

  2014-04-06 @ 11:50:50 | URL: http://jagkatta.horseworld.se
  Emma

  Tänkte faktist lite på det i filmen, när hon drar på och hoppar jättestort ser det ut som du tappar lite balans (mest i landningen) och då blir det ju friläge för henne att dra på ännu mer till nästa. Aleccis är säkert mer än nöjd med det, men hoppas du hittar bra sätt att jobba på det :)
  Du verkar så himla medveten om allt du gör på ryggen så jag är säker på att du löser det med!

  Svar: Tack för att du lägger märke till det, talar om det (oavsett om jag vet det sedan tidigare eller inte) och försöker hjälpa mig igenom det. Uppskattar det! :)
  Det där med att jag "dyker" efter hindren är ett problem jag jobbat med i många år. Det blev bättre när jag blev medveten om det och arbetade emot det, men så sitter jag numera på Aleccis och då är det värre än någonsin.

  Jag tycker snarare det är när vi kommer långt ifrån och då hon liksom "skjuter på", ibland inte bara en gång, utan en gång till i luften ibland, och då blir det att hon själv måste "dyka" ner när hon länger för att nå över och då dyker jag värre än någonsin, haha. Det är verkligen inget bra, men vad svårt det är att stå emot den kraften som kommer. Jag är bergssäker på att det är min värdelösa mage som inte förstår att den ska arbeta i de lägena ;)
  vinna.blogg.se

  2014-04-06 @ 12:58:54 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.