• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Motgångar

  Det var länge sedan jag mådde såhär dåligt av ett bakslag som jag har gjort idag. Jag har verkligen inte haft lust med någonting. Halvlåg i soffan till klockan tre på eftermiddagen innan jag, med hjälp av att ha sett alla "ryttareliten: stallet"-avsnitt för att motivera mig tillräckligt, orkade åka ut och åka lite på Pärla.
   
  Satte musik i öronen för att inte tänka för mycket (för vad jag har tänkt! Kommer väl upp mer om det senare antar jag), utan gjorde det jag skulle; byta vatten, fixa till spånen, hälla i lite havre i krubborna och sen gå upp till mina hjärtan med fyra godisar i handen. Så långt gick det ändå rätt bra. Gick ner med dem osv. När jag skulle börja borsta Pärla så började det bli riktigt jobbig. När man mår sådär dåligt, och man snarare är uppgiven än ledsen men så råkar man ha någon i sin närhet som visar att den faktiskt på riktigt bryr sig. Den försöker ge tröst, för den känner att det behövs och den behöver inte anstränga sig för att bara finnas där och göra precis allt rätt. Det gjorde Pärla. Och då började det trycka på ordentligt. Men jag tog avstånd. Gjorde det jag skulle istället. Det gick bra, tills vi skrittade in i skogen. Då gick det inte längre. Det hjälper inte att lipa, men att lätta på det där hemska trycket bakom ögonlocken... Det går inte att hålla inne hur länge som helst. Och Pärla hon bara är. Hur ska jag klara mig utan henne den dagen hon inte finns hos mig mer?!
   
  Vi red, hon var fin, men vi tog det rätt lugnt. Samlat pass med mestadels skritt och galopp som vanligt. En timme tillsammans, bara hon och jag. Rätt som det var så fick hon mig som vanligt att le. Om än väldigt snåla leenden idag, men de fanns där. Korta var de också. Men ändå. De var där och när jag kom på det så kände (känner) jag bara stor, ärlig tacksamhet. Hon lindar in mitt hjärta i sitt gula fluff, och så tar hon hand om det.
   


  Kommentarer
  Josefina

  Så fort du korsar din egna väg räknas det som en olydnad samt att hästen tar ett steg bakåt är även det "stopp"
  Har suttit mycket i domartornet så man blir lite skadad av alla regler :)
  Okej ,
  Ja det blir ju lättare att ge tips då :-))

  2014-04-13 @ 22:24:20 | URL: http://jnordlund.blogg.se
  Emma

  Ja du valde ju bättre tidpunkt än mig iaf som grät i famnen på hovslagaren hahahaha dör lite när jag tänker på det :')

  2014-04-13 @ 22:33:15 | URL: http://xoffbeat.blogg.se
  Emma

  Världens bästa Rolf är en kille, om 65+ gubbar kan räknas som kille haha! Men han har skott Nicke i 5 år nu så han känner ju os båda liksom. Han var ute förra fredagen när jag hade jobbat hela natten = dödstrött och så diskuterade vi benet och jag började gråta!

  2014-04-13 @ 22:56:47 | URL: http://xoffbeat.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.