• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Känslan!

  Efter att ha suttit på "nya" hästen idag igen så tog jag med min bruna häst på äventyr. Hoppa lite, tänkte jag. Wow, vad ska jag säga? Hon var helt fantastiskt! Känslan var perfekt (eller ja, lite mer uppmärksamhet på bromsen bara så hade det varit perfekt!). Hon började med att bjuda mig på en åktur a la bocksprång, som jag som vanligt inte var med på. Alltså Aleccis förvarnar aldrig när de kommer och i och med att de inte är vanliga så räknar jag inte med några åkturer ovan mark. Jag förväntar mig snarare mer sådant (fast milda) av Pärla, än från Aleccis, haha.
   
  Men jaja, det var vad hon bjöd på. Hon är bra smart den där hästen (om man förmänskligar henne lite) för det kändes nästan som att hon fångade mig när jag tappade balansen, haha. Hon liksom bromsade upp och tog upp huvudet på ett väldigt stabilt vis så jag kunde ta mig tillbaka utan problem sen sprang hon vidare, lika glad som vanligt. Jag måste verkligen lära mig att det kan komma sådant och hänga med bättre i dem. Just nu är det under all kritik från min sida. Jag är verkligen inte van vid storhästskutt.
   
  Först hoppade vi ett mindre hinder på ca 50 cm på volt. Hon var pigg, men det gick bättre än förväntat. Därefter hoppade vi två räcken efter varandra på två olika vis så det blev lite tightare tillbaka vändningar. Inte tight mot hindren, utan efteråt och att jag var tvungen att lära mig att få henne rak mot andra hindret snabbt. Även det gick himla bra faktiskt! Svängde även lite snabbare allt eftersom och Aleccis var med på noterna. Höjde upp från metern  till 110 och satte även upp det ena till ett stigsprång/oxer och höjde därefter 115. Sedan avslutade jag med att lägga det på 120. Tog det några gånger, och avslutade med att peta ner det ena till ett räcke igen för att hoppa som vi gjorde innan jag la upp bakbommen.
   
  Tre gånger gjorde jag märkbart fel. Första gången var mot oxern där jag lät henne gå utan att "spänna bågen" så då petade vi ner frambommen. Men det var den enda bommen som föll, vilket ändå kändes bra då jag pressade oss lite mer. De två sista sprången, som var över räckena, så lät jag henne gå på lite väl mycket men inte på något stressat vis. Jag ville gärna ha kvar henne lite längre och få henne att vänta, men samtidigt är jag nöjd med att trots att jag inte behöll henne hos mig så kunde jag ändå spänna bågen. Vad som hände då var att sprången blev både långa, höga och rejäla. Lite överdrivet kanske, men hon är rädd om sig och för mig kändes det bra att jag, trots att jag gjorde det "valet" att låta henne gå på lite, ändå kunde ge henne det stöd och det förhållandevis lilla stöd hon behövde för att ta hindren ändå.
   
  Hon var verkligen helt klockren idag! Helt och hållet ren på hindren och på alla sätt och vis underbar. Just nu känns det så himla, himla bra! Klart det krävs mycket arbete (som är så himla svårt att jobba med pga platsbrist), men för oss var detta ett stort steg framåt, särskilt med tanke på början av året och de problem vi hade med att jag på något vis uppmuntrade henne till att bryta ut på ALLT, till och med 50 cm's hinder. #happyface
   
  Sorry för kass kvalité och att det hackar sjukt mycket. Men här är två av sprången i alla fall. Det ser inte ut som det kändes, haha. Men skitsamma, känslan är viktigast.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.