• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Jag känner sorg

  Fick återberättat för mig att en djurtransport full med grisar hade vält och att det var grisar överallt. Det var en nyhet på radion, och tankarna gick genast mot att det var ett aprilskämt. "Vissa saker är det faktiskt inte okej att skämta om, och detta är en sådan sak" var min reaktion. Men tänkte inte mer på det.
   
  Fick sedan höra att det minsann inte alls var ett skämt utan att en djurbil faktiskt har vält och att det är grisar överallt. Och jag är så arg. Jag är så ledsen.
   
  För det första lider jag så sjukt mycket med grisarna. Alltså jag är helt lipfärdig. De stackars oskyldiga grisarna har inte bett om något av det här, de är dessutom på väg till slakteriet och som om inte det är jobbigt nog för dem att åka 170 grisar i bil och släp.
   
  För det andra är jag så förbannad på de vidriga asen till chaufförerna som inte kan se till att hålla sig på vägen när de transporterar djur. Jag är övertygad om (och då skiter jag fullständigt i om det är sjukdomsfall eller liknande) att chauffören har hållit på med mobilen. Det är fint väder, bra väglag, fin väg - och där ligger hela skiten över hela vägen. Blodiga grisar stapplar runt och ett 70-tal hade redan dött/avlivats. Jag blir så vansinnig på hur oansvariga många förare av tyngre fordon (och mindre för all del) är där ute. Det är mobilen hit, och mobilen dit. Surfar, facebookar, smsar osv. Hur fan kan man bara göra så? Hur kan man vara så vidrigt egoistisk?
   
  För det tredje så lider jag med grisbönderna. Jag kan inte låta bli då jag själv är bondunge och vet hur det är att vara bonde idag. Tänk att veta att sina djur ligger halvdöda längs med vägen för idiotkräket till chaufför inte tog sitt jävla ansvar? Jag klarar inte av det. Jag mår så dåligt över det här.
   
   
  Dessutom mötte jag två sådana här djurbilar med släp i morse efter varandra och det skulle inte förvåna mig om det var en av dem... Jag hade velat ge alla människor som utsätter djur för obehag exakt samma behandling, och det gäller allt ifrån vanvård till sådant här oansvarigt beteende. Klarar seriöst inte av människor som inte kan ge djur värdig behandling.
   
  Tillägg:
  Såhär stod det i nästa artikel: "Chauffören klarade sig utan skador [...] Vad som orsakade olyckan var på förmiddagen oklart." Jag är så arg och besviken på idioten som körde. Allt pekar på missköttsel av arbetet och att han gjort något jävligt oansvarigt - typ hållit på med mobilen.
   
  Länk till artikeln med fler bilder och en kort film.
  Länk till andra artikeln.


  Kommentarer
  Chaufför

  Jag kör djurtransport, och jag älskar djur, skulle aldrig kunna jobba med ett sådant här jobb om jag inte tyckte om djur. Men du drar alla över samma kant. Sen är det ju så att man är bara människa, alla gör misstag, oavsett om man är vaktmästare eller hjärtkirurg! Så tänk till lite innan du öppnar käften nästa gång! :)

  2014-05-08 @ 13:28:50
  Anonym

  Du e ju riktigt dum i huvudet!! Ska skicks me dig till slakten

  2014-05-09 @ 12:57:28


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.