• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Glad, galen häst och så en som inte ha så bråttom

  Började med att rida Aleccis idag och hon var sjukt taggad! Red fram utan stigbyglar för att träna lite balans och hitta ner i sadeln. Det gick riktigt bra faktiskt (tills Häst tyckte det var överroligt att komma ut och bli åkt på. Som att hon inte blir det varje dag liksom, haha. Då tappade jag bort oss och då blev det himla svårt.) Annars var hon fin; pigg men ändå rätt lydig. Pressade oss lite och gjorde rejäla tempoväxlingar där jag ville ha explosivitet - jatack, sa hästen. Sen hade jag att göra. Red sedan lite på LP och vände runt lite för att få med henne, kunna få tillbaka henne och helst få henne att vänta på mig men det där sista är lite överkurs... I vänster går det bra, vänster galopp och vändningar åt vänster. Nemas problemas. Men i höger, fy fan. Jag vet inte om det är pga styrka (dålig/sämre styrka alltså), balans, mentalt eller allt på en gång, men på något vis "tappar" vi balansen ut och då byter hon till vänster vaaaarje gång. Och då är det svårt att fortsätta vända runt åt höger. Gör hon inte bara ett trevligt byte, så hoppar hon fram som en känguru istället, byter galopp hejvilt eller slänger runt med huvudet. Hon blir helt sjukt övertaggad! Öronen spikrakt fram och bara väntar på att jag ska be henne vända runt. Därför blir det lite krock i skallen ibland när hon tänker vänster och jag höger, för hon är kvickare runt i vänster och väljer väl därför det när vi ska vända kvickt. Hon är himla rolig att rida i alla fall. Tills det spårar ur och vi tappar den mentala kontrollen. Det är inte alltid lätt att hålla henne lugn i skallen. Travade av saaaakta, saaakta och då kom hon ner på jorden igen <3 Jag tycker om den här lilla bruna hästen. Hon är underbar på alla sätt och vis, även om energin får henne lite smått galen ibland. Red hemåt lugnt och fint. 55 minuter var vi ute.
   
  Red därefter min gula böna och det var inte igår, kan man säga. Hon kändes... liten, haha, och tung. Det tog några kilometer innan jag hade lyckats sparka igång maskineriet (hos mig är det INTE okej att maska, hör du det, Pärlis?!) Hon brukar ju vara rätt seg efter lite vila, innan man får igång henne så det är som vanligt. Sen var hon uppmärksam och galopperade gärna. Älsklingstanten. Vi tog bara ett varv runt byn på 45 minuter, inget mer avancerat än så och med tillhörande avbrott och igångsättningar (receptet för att få tanten att vakna ur sin dvala).
   

  Eyes on the prize.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.