• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Flås

  I tisdags reds Pärla igen efter en vilovecka. Ida red henne, och jag Aleccis. Pärla flåsade lite efter att vi travade i omgångar och sådär. Vi tog det därför lite lugnare, och med tanke på vilodagarna är jag nu uppe i en mindre "igångsättning" där hon får ta det lite lugnare.
   
  Igår körde jag henne en sväng. Hon fick ligga och rulla på i en bekväm trav där hon själv fick välja tempot som passade. Det kändes verkligen som ett optimalt pass för henne. Hon travade gärna, men samtidigt pressade jag henne inte.
   
   
  Aleccis red jag i byn, lite på LP, lite i skogen och så avslutade vi vårt pass med att ta några få språng över skogshindren bara för att känna på henne. Det var faktiskt så att jag hittade en bra ridning där jag var "vänlig men bestämd". En stor nackdel med min ridning är ju att jag allt för ofta är för mesig, men igår hittade jag en ridning som fungerade och som Aleccis verkade nöjd med. Så vi tog några språng och det kändes himla bra. Däremot rev vi ett par pinnar men det tror jag snarare beror på att jag fick tillbaka henne lite för bra.
   
  Bilderna är från igår.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.