• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • ALLA vill...

  Jag lyssnade på Linn och Ebbas senaste podcast (10 000 timmar) igår och precis som Ebba inte kan förstå att alla faktiskt inte vill ha MVG i alla ämnen i skolan och är villiga att offra det mesta för att plugga sig dit, så kan jag inte för mitt liv förstå hur någon INTE vill åka runt i en go 740. Alltså jag kan verkligen inte i min vildaste fantasi se hur man inte kan vara intresserad av det. I min värld vill verkligen alla, precis varenda människa, ha en 740 som första bil och vara med i allt "vi" gör; träffar, div vinterkörningar osv.
   
  I högstadiet var jag en typiskt VG-are. Jag var halvbra på det mesta (utom SO där det var lite "dagsform" och engelska där jag söööööög). Ibland pluggade jag, ibland inte. Till prov läste jag oftast på, men till läxförhör och liknande var det sämre med det. Jag var inte sådan att jag struntade helt och hållet i skolan (fast jag var inte så intresserad direkt), men jag var verkligen inte sådan att jag satte mål som att nå högre betyg och kämpade mot dem. Antagligen för att jag sällan ser samband, och mycket jag vet idag hade nog kunnat hjälpa mig då. Alltså sådana saker som studieteknik och bättre planering. Men nu blev det inte så. Jag aldrig hade jättedåliga betyg, eller nej, de är inte ens dåliga. Men de är inte heller bra. En typiskt "medelelev" skulle jag nog kunna kalla mig.
   
  Men att plugga vidare har aldrig lockat. Mest för att jag inte vetat vad jag vill arbeta med. Tanken har ändå slagit mig att kommer jag bara på det, och det måste vara något jag verkligen brinner för, så är det inte omöjligt att tänka tanken att sätta sig i skolbänken igen. Men så dök CE-utbildningen upp och jag är så jävla glad att jag fick reda på den, sökte, kom med, och gick den. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv! Och det är ju en form av utbildning, även om den inte är i samma nivå som universitet/högskolor (vet inte skillnaden, och bryr mig inte heller).
   
  Jag var aldrig intresserad av att slita ut mig för att få ihop några bokstäver till och jag är inte heller intresserad av att sitta på ett kontor och vända papper hela dagarna. Alla vill verkligen inte göra de uppoffringarna det krävs att nå dit, för slutmålet i sig lockar inte. Däremot har jag ju fått in en fot i ett yrke som jag (just nu, arbetslivet är långt) känner är PERFEKT. Det är verkligen min grej. Passar mig fantastiskt bra och jag är så nöjd. Detta vill jag göra.
   
  Så det finns olika vägar att gå, och jag, som sitter i den sitsen, har därför förståelse för att folk faktiskt inte vill ha MVG i alla ämnen. Sen ska man givetvis inte strunta i skolan, det är inte det jag menar, men att ligga på +/- VG är väl ändå okej. Då finns det ändå lite möjligheter om man ångrar sig längre fram och då har man inte skitit i skolan helt och hållet.
   
  Däremot har jag ju inte samma förståelse till dem som inte vill åka 740 i sina ungdomsår. Kan verkligen inte förstå det alls. Vad är det som inte lockar? #skadad
   
  Bästa jag haft <3 Saknar honom!


  Kommentarer
  Evelina Blomqvist

  Hahaha guuud vad mind fucked jag blev av det här inlägget! Bilar har jag aldrig förstått mig på, än mindre intresserat mig för - men precis som att du inte kan förstå mitt bristande intresse där så kan jag inte förstå hur folk kan leva sina liv utan vettigare intressen än att titta på serier. Hahaha jag är verkligen heelt mind fucked just nu. ;)

  Svar: Hahaha, sjukt egentligen hur det kan vara så olika! Det där med serier håller jag med om. Förstår det inte alls :P
  vinna.blogg.se

  2014-04-24 @ 21:29:39 | URL: http://epicevelina.blogg.se/
  Emma

  Glider runt i mammas bil just nu, BMW 325 född 2006. Samma bil som jag övningskörde i, kan inte för mitt liv förstå varför någon inte skulle vilja ha bmw, älskar den, känner mig så löjligt jävla cool haha <3

  Svar: Haha, ungefär lika cool som jag känner mig i min nya då :D Mina älskade gamla volvobilar börjar bli till åren nu, och när de försvinner/blir obrukbara så kommer jag nog också gå över till bmw. Men det är snarare för att det inte finns så stort urval av bakhjulsdrivet, tyvärr och då är det nog bmw som lockar mest. :) Går iofs en jävligt snygg bmw i stan (turbooooo) som jag gärna hade tagit om jag fått den... :]
  vinna.blogg.se

  2014-04-24 @ 21:53:10 | URL: http://xoffbeat.blogg.se/


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.