• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Utomhus vs inomhus


  Ja, alltså. Ni har sett hur det ser ut framöver vad gäller tävlingar. Vi är på sluttampen vad gäller utomhusstarter, och om jag inte tar fel så är det bara två tävlingar kvar som går ute (Bratteborg på söndag och Tranås 12 okt). Men nästa helg ska hon gå en P&J, så då kör vi debut inomhus! Haha, och hur ska det gå till?!
   
  Jag har aldrig ens hoppat bana inomhus med Aleccis. Vi hoppade några ströhinder här och där, någon linje och så i vinter ibland, och såklart vår allra första hoppträning i slutet av november förra året. Och här sitter jag och ljuger! Kom precis på att vi visst har hoppat bana inomhus, och till och med startat då det var pay and jump. Och hur gick det där då? Jo, felfria rundor i såväl 80 som 90 cm. Och det var ju inga direkta problem (mer än det vanliga). Men om drygt en vecka spelar vi ändå på bortaplan, kan man säga, för vi är inte rutinerade inomhus - långt ifrån.
   
  Jag tror inte ens jag kommer rida något inomhus innan den pay and jumpen? Har svårt att tro det. Så, hur är min tanke när jag anmälde oss och tänker starta 100 och 110 direkt när jag inte ens har någon aning om hur hon är inne vad gäller att hoppa bana osv? Det är enkelt. Känns det som att det finns någon liten yttepytte möjlighet att jag faktiskt lyckas lotsa runt oss bland och över hindren där inne så har hemmaklubben 110-klasser i november. Kunde kanske vara kul att prova då, när det ändå är hemmaplan. Sen är det även så att vi faktiskt kommer över småhinder utan problem nu, oftast oavsett förutsättningar. Så väl känner vi ändå varandra vid det här laget. Men däremot kommer problemen så fort det blir lite mer luft under översta bommen. Därför känner jag att det är ett bra sätt att pressa oss för att få svart på vitt vad som faktiskt händer där inne, bland hindren och just när det blir lite mer språng och jag har svårt att få tillbaka henne. Går det, eller inte? Sen har jag även satt upp ett lite överkurs-mål för i år och därför finns det bara en sak: KÖR, BARA KÖÖÖÖR! Provar man aldrig, så kommer det heller aldrig att gå.
   
  Det är ju inte så att jag rider en liten orutinerad unghäst där man faktiskt kan förstöra något. Här bara chansar vi. Jag ser inte att vi har något att förlora. Men jag lär väl ångra mig när jag får se hindren i de där små ridhusen. Litet ridhus = hindren ser större ut, haha.
   
  Jag gillar utmaningar! Ibland går det inte, men när man överraskar sig själv med att kunna mer än man tror och det går vägen - det ger fan en rejäl självförtroendeboost!
   
  Bildbevis, fotade av Theresia Sandahl.
   
   
   
   
  Aleccis: Släääääpp mig!
  Jag: Nej, jag vågar inte!


  Kommentarer
  Anni

  Jag känner mig nästan lite lurad. Just när min häst börjat anpassa sig till de stora utebanorna så är det dags att flytta in igen. Vad hände liksom?! Ett tips för att få hindren att kännas mindre är dock att skaffa en häst på 180+! Allting ser litet ut då, haha

  2013-09-20 @ 22:46:13 | URL: http://teamoveson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.